Hae
Arjen suklaasuukkoja

Syysflunssaa, väsymystä ja kireitä hermoja

Onpas ollut viikko, onneksi huomenna on perjantai ja viikonloppu alkaa. Koko viikko on ollut yhtä kaaosta ja sekasortoa Lucan syysflunssan takia. On se kumma asia miten yksi pieni flunssa-pöpö pääsee sotkemaan koko meidän tarkoin rakennetun arjen rytmin.

Kaikkihan alkaa hirveästä univelasta. Siitä kun lapsi nukkuu levottomasti tukkoisen nenän takia ja kun oma yöuni häiriintyy. Uni on katkonaista, kun lapsi pyörii, havahtuu hereille, pyytää äitiä silittämään ja sitten taas puskee minun tyynylle niin, etten itse siihen enää mahdukaan. Sitten alan varovasti kurottelemaan varatyynyä ja yritän löytää sängyn laidalta pienen pientä tilaa siihen, että pääsisin itse taas jatkamaan unia. Yleensä vielä poika on nukahtanut poikittain ja oma tila on siksi entistä pienempi. Koko nukkumisen kruunaa sängyn jalkapäässä oleva koira.

Vaikka olen ollut osittain sairaan lapsen hoitovapaalla töistä (varsinaista vapaata päivät onkin ollut ?), niin silti tuntuu, ettei kädet oikein ole riittänyt kaikkeen. Viime päivinä onkin tuntunut kirjaimellisesti sille, että en riitä töissä enkä kotona. Molemmat pestit on jäänyt vajaaksi ja parhaani kuitenkin olen yrittänyt molemmilla kentillä.

Kun takana on vielä huonosti nukuttuja öitä, niin tunne on entistä voimakkaampi ja haluaisi itsekin lähinnä painua nukkumaan univelkoja pois. Mutta juuri sillä hetkellä kun oma väsymys on suurimmillaan, niin flunssainen lapsi onkin pirteä kuin peipponen, eikä yhteisistä päiväunista voi kuin haaveilla. Voi että, kun kerrankin omat unet menisi yksiin lapsen kanssa. Tällaista ihmettä ei ole tainnut montaa kertaa tapahtua.

Toisaalta positiivista on ollut, että väsymyksestä huolimatta olemme saaneet enemmän yhteistä aikaa Lucan kanssa. On ollut aika luksusta olla keskellä päivää sylikkäin sohvalla villahuovan alla ja katsoa maratonina Yle Areenan kaikki Ryhmä Hau-, Minirekat- ja Robottijuna-jaksot. Pakkohan joka asialla on olla se kultareunus, jopa ärsyttävällä syysflunssalla.

Huomenna kuitenkin on se niin odotettu perjantai ja koska poika tervehtyi, niin hän pääsee päiväkodin halloween-juhliin ja lauantaina temppukouluun. Olipas voimia kuluttava viikko kaiken kaikkiaan!

Ihanan rentouttavaa viikonloppua, levätään kunnolla ja tavataan myös somessa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *