Hae
Arjen suklaasuukkoja

Lentoliput Kuopioon! – Miten sinä aiot päästä joulun viettoon?

Jaahas, luulin jo, että koronasta oltaisiin päästy, mutta edelleen se jyllää jopa kiihtyvällä tahdilla myös Suomessa, aiheuttaen erityispiirteitä meidän arkeen ja liikkumiseen. Koska lehtien otsikot povailevat tartunnan huippua joulukuulle, niin minä huolestuin. Miten ihmeessä pääsen Lucan kanssa turvallisesti joulun viettoon minun vanhempieni luokse?

Pikainen käynti VR:n verkkosivuilla osoitti, että nyt junaliput ovat myynnissä 12.12 asti, joten joulunajan junien kulusta ei vielä tiedä kukaan. On siis aivan auki miten junat kulkevat, normaaleilla vuoroilla vai harvennetuilla vai kulkevatko ollenkaan?

Muutenkin mietin matkustusaikaa Ylä-Savoon asti, joka on kuutisen tuntia. Se on aivan liian pitkä aika olla taaperon kanssa maskien takana paikallaan istuen ilman ruokaa, vessassa käyntiä tai ettei Luca muistaisi leikkivaunun olemassaoloa ja alkaisi hinkua sinne pääsyä. Jos ravintolavaunu ja leikkivaunu olisi auki, niin niiden palveluja olisi lähes pakko hyödyntää noin pitkällä matka-ajalla pojan kanssa.

Vaikka liput onnistuttaisiin saamaan, jos ne nyt myyntiin ylipäänsä tulee, niin koko tällainen touhu tuntuisi kovin riskipelille. Kukaan ei halua sairastua, enkä varsinkaan mitään pöpöjä halua viedä omille riskiryhmään kuuluville vanhemmille mummolaan.

No, tässä olen asiaa pohdiskellut ja sen ratkaisua. Ratkaisuksi löytyi se, että me mennään mummolaan jouluksi lentokoneella! Lentoaika on vain tunti, se aika menee maskeissa paikallaan istuen, ja perillä ukki ja mummo onkin sitten vastassa omalla autolla, jolla pääsemme Kuopiosta loppumatkan Kiuruvedelle saakka, josta olen kotoisin ja asunut lukion loppuun asti.

Ainahan on mahdollista, että suunnitelma menee uusiksi, mutta ainakaan lentojen hinnasta ei jää tällä hetkellä kiinni. Meidän lentoliput oli euroissa pari sataa, sisältäen peruutusturvan sekä matkatavaramaksut, ja onhan lentomatka Lucalle pieni elämys. Operoiva yhtiö on Finnair ja ainakin netti-tiedotteiden mukaan koneet tehopuhdistetaan, lennoilla käytetään maskeja ja muutenkin noudatetaan suositeltuja ohjeita.

Koska joulun viettoon mummolaan haluamme, niin tämä tuntui turvallisimmalle ja varmimmalle ratkaisulle. Katsotaan nyt, että toimiiko käytännössä, mutta luottavainen olen. Enää siis pari kuukautta ja joululoma mummolassa odottaa! Oletko sinä miettinyt joulua ja sitä miten matkustat joulun viettoon?

Kaunista syksyistä viikonloppua ja toivottavasti tavataan myös instagramissa ?

2 kommenttia

  1. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

    Me mennään niin ikään Kiuruvedelle joulun aikoihin omalla autolla. Normaalisti menisimme varmasti junalla etenkin jos menen lapsen kanssa kaksin, mutta olen samoilla linjoilla, että tässä maailmanajassa parempi minimoida riskejä. Lentokone on hyvä vaihtoehto.

  2. suvimaarit kirjoitti:

    Täytyy vain toivoa, että kaikki pääsevät turvallisesti joulun viettoon ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *