Hae
Arjen suklaasuukkoja

Siivooja saapuu meidän huusholliin – Hermot meni

Kun palasin työelämään 1,5 kuukautta sitten, niin toivoin hartaasti, että arki ei menisi liian raskaaksi. Töihinpaluusta lähtien olen kuitenkin juossut aamusta iltaan päiväkodin, ruokakaupan ja palavereiden väliä. Hoitanut kodin ja lapsen asioita sekä lenkittänyt koiraa, siivonnut, pessyt pyykkiä ja laittanut ruokaa. Näin muutamia päivittäisiä asioita mainitakseni.

Kaikki edellä listattu on vielä arkisin mennyt hyvin, mutta siivous on asia, joka on alkanut toden teolla ärsyttämään ja kiristämään hermoja. Hektisen työviikon jälkeen lauantaiaamun herätykseen ei pitäisi kuulua tunkkaisissa lakanoissa herääminen tai nurkissa vaeltavien pölypallojen stressaaminen. Koko lauantai menee automaattisesti pilalle, jos herätykseen kuuluu ajatus imuroinnin aloittamisesta. Olen siksi yrittänyt hoitaa imuroinnit ja muut siivoukset loppuviikosta töiden jälkeen välttääkseni tämän ärsyttävän lauantaiaamun herätyksen. Joskus se ei kuitenkaan ole onnistunut kiireistä johtuen tai sitten olen vaan ollut liian väsynyt.

Olen taistellut tämän asian kanssa, mutta nyt riitti. Päätin, että meille tulee kotisiivoja tai tarkemmin sanottuna kaksi. Koska työskentelen koronan takia etänä kotona, niin en voi olla kotoa poissa kuutta tuntia päivän aikana, mikä olisi yhden siivoojan tarvitsema aika siivouksen tekemiseen. Siksi päädyin firmaan, jossa siivoojat työskentelevät pareittan ja heidän tarvitsemansa tyäaika puolittuu. Sain myös suosituksia, joiden kautta päädyin tekemääni valintaan.

Innolla odotan tulevaa testisiivousta ja sitä, että siivoukset lähtevät käyntiin säännöllisesti, eikä itseni tarvitse enää ehtiä tätäkin asiaa tekemään. Odotan myös sitä, että saan viikonloput takaisin itselleni, ehdin viettää kunnolla aikaa Lucan kanssa ja saan tunteen, että työviikon jälkeen on todellista ansaittua lepoa sekä aikaa tehdä juuri niitä asioita, joita tarvitsen voidakseni hyvin. Ongelma ratkaistu ja siivooja saapuu kotiimme.

Ihanaa viikonlopun odotusta ja toivottavasti tavataan myös instagramissa ?

5 kommenttia

 1. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

  Siivooja on mielestäni paras investointi, jonka voi omaan hyvinvointiinsa ja perheen eteen tehdä!

  Meillä käy siivooja vaan kerran kuussa, mutta on parantanut elämänlaatua merkittävästi. Se myös auttaa, että ollaan miehen kanssa jaettu päiväkotikuskaukset ja ruoanlaitot sekä kaupassakäynnit aikalailla tasan niin kaikki kotihommat ei kasaannu yhden ihmisen harteille. Toisaalta joskus jos toisella on kiireisempi viikko, toinen ottaa enemmän roolia, mutta pitkällä tähtäimellä ne menee aikalailla 50-50.

 2. suvimaarit kirjoitti:

  Kuulostaa toimivalle ja hyvälle tavalle pyörittää arkea ?

 3. Tuula kirjoitti:

  Itse olen hirveän laiska siivooja joten olisi kyllä ihana jos joku sen hoitaisi puolestani. Se on varmasti myös hyvä tapa lievittää stressiä. Itselläkin on aika kiireinen arki lasten ja töiden kanssa. On tärkeää, että aikaa jää myös perheelle.

  https://www.tasokoti.fi/kotisiivous-helsinki/

  • suvimaarit kirjoitti:

   Stressin lievityksessä ja hyvinvoinnin ylläpidossa siivoojan käynti on kuin olisi tehnyt pitkän metsälenkin raittiissa ilmassa. Niin hyvä fiilis siitä syntyy ?

 4. Satu kirjoitti:

  Tuollainen siivoamisen ulkoistaminen on kyllä varmasti hyvä tapa saada itselleen hieman lisää aikaa. Ystäväni on juuri perustamassa omaa siivousalan yritystään, hän juuri viikonloppuna vertaili erilaisia toiminnanohjausjärjestelmiä. Ehkä palkkaan hänet sitten meille välillä hommiin. https://www.atop.fi/ohjelmistot/atop-siivous/toiminnanohjaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *