Hae
Arjen suklaasuukkoja

Poika lopetti juomasta maitoa – Ratkaisu löytyi klassikosta!

Meillä on ollut ihmetyksen aihetta kerrakseen viime aikoina, koska Luca lopetti aivan yllättäen maidon juonnin siinä puolisen vuotta sitten. Yhtäkkiä hän alkoi töniä maitolasia sivuun tomerasti ja ilmoitti, ettei hän tykkää maidosta. Mitään muutosta aiemmin totuttuun tai maidon merkkiin en tehnyt, mutta tuloksena oli totaali-kieltäytyminen, jonka alkuperä on vielä tänäkin päivänä hämärän peitossa.

Aluksi yritin sisukkaasti houkutella lasta maidon juontiin vaikka millä konstilla, kehumalla miten hyvää se on tai näyttämällä esimerkkiä juomalla itse. Tiedän nimittäin miten tärkeää sen saanti on kasvavalle lapselle. Mutta mikään ei auttanut, vaan tuloksena oli aina sama vastaus, että Luca ei tykkää tai halua.

Turhautuneena sitten annoin koko asian olla, vaikka se minua harmitti ja ihmetytti. Eikös kaikkien lasten pitäisi rakastaa maitoa ja juoda sitä päivässä litrakaupalla? Näin olen aina ajatellut, no uusiksi meni tämäkin harhaluulo. Keskityin sitten siihen, että Luca söi päivittäin edes reilusti juustoa ja jogurttia.

Tätä vaihetta ehdittiin elää muutama kuukausi ja sitten kerran sattumalta Luca sai kaakaota maistettavakseen ja siitähän se ajatus sitten lähti. En tiedä onko tämä ratkaisu ravinto-opillisesti oikein, mutta meillä poika juo nyt sitten kaakaota monta lasia päivässä. Ainakin maidon saanti on siten turvattu ja siitä hän tykkää.

Muistan, että itse myös rakastin kaakaota pienenä lapsena ja join sitä helposti monta lasia peräkkäin. Onkin ollut niin hellyyttävää ja nostalgista ostaa kaupasta omalle lapselle klassikoksi noussutta Oboy -kaakaojuomajauhetta ja valmistaa sitä pojalle. On ihanaa, että tietyt hyvät asiat ei muutu aikojen saatossa, eikä kyllä tarvitsekaan muuttua.

Kaunista syysviikon jatkoa ja muistathan seurata minua myös instagramissa ?

6 kommenttia

 1. Dats kirjoitti:

  Lapsen ei tarvitse juoda maitoa (kaakaota) jos kalsiumia saa muuten ruokavaliosta.

  • suvimaarit kirjoitti:

   Tuntuu, että viesti on sama joka paikasta: kasvavan lapsen kalsiumin saanti on niin suurta, että sitä on vaikea saada ilman maidon juontia. Mutta täytyy perehtyä kunnolla määriin ja miettiä miten tarpeen saa tyydytettyä. Kaakaota poika saa silti, jos haluaa, pieni herkuttelu kuuluu lapsuuteen ?

 2. Lissu kirjoitti:

  Lapsen ei tarvitse juoda maitoa, päinvastoin etenkin rasvattomasta maidosta on kaikki hyvä otettu pois. Se on alkujaan syntynytkin maidon käsittelyssä syntyvästä poisheitettävästä osasta. Ja runsas maidon juonti estää rautaa imeytymästä.

 3. suvimaarit kirjoitti:

  Rasvatonta maitoa ei meillä käytetä lainkaan, siinä ei todellakaan ole juurikaan mitään hyvää. Mutta sinistä kevytmaitoa sitten käytetään, kun maitoa tarvitaan.

 4. Anni P kirjoitti:

  Noilla ylempiin oleviin kaakao ei ole hyväksi lapselle- kommentteihin viitaten. Meillä lapsuudessa juotiin kaakaota varmaan 6 vuotiaasta asti, 1-3 lasia päivässä, ihan siihen 14-15v asti omalta osaltani, kaksoisveli taitaa juoda vielä tänäkin päivänä aamuin illoin kylmää kaakaota..? terve ja normaalipainoinen nainen minusta kasvoi, hampaat ei reikiintyneet eikä puhjennut kasaa allergioita. Nyt olen 23, pian 24. Kaakaomuki aamu- ja iltapalalla kuuluu lapsuuteen. ❤️

  • suvimaarit kirjoitti:

   Näin minäkin ajattelen, enkä suosi ehdottomuutta elämässä. Kyllä se kaakao kuuluu lapsuuteen ja miksi ei aikuisuuteenkin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *