Hae
Arjen suklaasuukkoja

Ei niinkään ne kesä- vaan syyskilot

En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka aloittavat syksyllä uusia harrastuksia, kielten opiskelua tai muitakaan uusia juttuja, sillä minusta syksyllä pitää olla säästöliekillä ja varastoida energiaa tulevaa kaamosta varten. Tämän seurauksena minulla on vuodesta toiseen ollut pienehkö ongelma, syyskilot.

En tiedä edes puhutaanko syyskiloista yleisesti tai kärsivätkö muut ihmiset asiasta. Olen lähinnä kuullut puhuttavan kesä- ja terassikiloista, jotka taas minulla ei ole ollut ikinä ongelma. Kun aurinko paistaa, lämpöä riittää ja pienet kesävaatteet on käytössä, niin minun ei tee lainkaan mieli suklaata esimerkiksi, joka itselleni on herkuista se mitä himoitsen enkä voi vastustaa. Sen sijaan mieleni tekee kevyitä ja terveellisiä salaatteja, sushia ja smoothieita. Liikuntaankin riittää energiaa auringon ansiosta ja mieli on muutenkin virkeä.

Mutta kun syksy saapuu, niin mitä ihmettä tapahtuu minun mielelle ja kropalle? Oikeastaan ainut olotila ja paikka mikä houkuttaa on sohvan nurkka sekä siihen yhdistettynä villainen torkkupeitto, kuuma teemuki ja suklaalevy. Enpä tiedä ihanampaa puuhaa kuin tämä, kun syksyn harmaus ja tihkusateet saapuvat. Ikään kuin elimistöni haluaisi alkaa kerätä vararavintoa talven kylmyyttä vastaan.

Sama tapahtuu yöunilleni, joiden pituuden tarve kasvaa huimasti syksyn tullen. Kesällä herään helpostikin kuuden seitsemän aikaan pirteänä kuin peipponen uuteen päivään ja on ihana lähteä kesämekossa Fionan kanssa ulos kaunista kesäaamua katsomaan. Syksyllä taas ihanin paikka aamuisin on lämpimän peiton alla, eikä sieltä malttaisi kömpiä ylös ei sitten millään.

Vaikka olen syntynyt syksyllä, niin siltikin olen kesän lapsi. Sinällään pidän vuodenaikojen vaihtumisesta, jos meille Etelä-Suomeen nyt kunnon talvea edes tulee, mutta syksyn tullen minä ikään kuin passivoidun ja herään taas eloon kevään auringon säteiden ja lämmön myötä.

Nyt olen taas joka syksyisen taisteluni keskellä. Siinä miten pysyisin virkeänä, aktiivisena ja välttäisin syyskilojen kertymisen. Vastustan suklaan kutsua kaupassa, vaikka se hankalaa onkin joskus. Olen kaivanut kaapista kaikki lämpimät neuleet, hankkinut uusia mausteisia teelaatuja ja keksin kaikkea mahdollista kivaa tekemistä. Kyllähän näistä apua onkin ja kaikkia mahdollisia keinoja käytän. Jos sinulla on vinkkejä asiaan, niin kuulen niistä mielelläni ?

Ihanaa alkavaa lokakuuta ja muistathan seurata minua myös instagramissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *