Hae
Arjen suklaasuukkoja

Syksyä ilmassa – Syysillan sininen hetki

Tänään minun oli pakko laittaa vilukissana koko talon lämmitys päälle, joka on minulle ensimmäisiä syksyn merkkejä. Eli hei hei kesän trooppiset yöt, jotka itseäni eivät juuri ole koskaan haitannut. Toinen varma merkki syksyn saapumisesta on karvavuorisen takin ja pipon päälle laittaminen, kun lähdetään Fionan kanssa iltalenkille.

Vaikka syksyssä onkin puolensa, niin myönnettävä on, että voisin normaalioloissa karata etelän lämpöön kesää jatkamaan. Näin vasta työelämään palanneena ja koronatilanteen ollessa päällä, se ei kuitenkaan olisi kaikkein viisain ratkaisu. Nyt siis sen sijaan kaivetaan kaapista villaista päälle, haudutellaan mausteista yrttiteetä lämmikkeeksi ja kotoillaan se mikä voidaan.

Kun ulos sitten uskaltaudun, niin siellä mieltä lämmittää ruskan ja syksyn ensimerkit luonnossa. Niitä on hauska katsella ja seurata syksyn etenemistä. Nyt sitten näiden aurinkoisten syyskuvien myötä haikein mielin hyvästelen kesän 2020 ja toivotan tervetulleeksi syksyn 2020 ?

Kaunista syksyn alkua ja viikonloppua ?

Seuraathan minua myös instagramissa

2 kommenttia

 1. Jukka Linnilä kirjoitti:

  Olisi se kauheaa, jos nämä ilmat jatkuisivat tästä eteenpäin. Kesä on ollut ainakin meillä täällä todella hyvä. Lämmintä on ollut riittävästi ja sateita juuri sopivasti. On kyllä saanut nauttia helteistä ja välillä vähän viileämmästä ilmasta. Nyt on todella hienoa nauttia pimenevistä illoista, marjojen kypsymisestä ja kaikkesta siitä, mitä syksy tuo tullessaan. Syksy on minusta parasta aikaa. Entäs sitten syksyn jälkeen alkaa joulun odotus. Sekin on tosi hienoa aikaa. Laitetaan jouluvaloja ja kaikessa on joulun jännittävää odotusta. Sen jälkeen alkaa talvikausi., jolloin voi hiihtää, lasketella ja nauttia lumen ja pakkasen tuomista riemuista. Järvet mm. Jäätyvät, jolloin voi harrastaa talvikalastusta. Talven jälkeen koittaa kevät, jolloin on hienoa odotella muuttolintuja, milloin tulee peipposet, milloin västäräkit ja pääskyset.
  Kesäkin on tämän vuodenajankierron jälkeen taas mukava kohdata. Siitä taas nauttii.
  En tosiaan ymmärrällä tätä kesän ja kuumuuden ihannointia.
  Mitä tämä kuumuus tuo tullessani. Esim. Oregonissa on nyt todella mittavat maastopalot. On kuivuutta ja kuumuutta, kasvit ei kasva, kuin kovasti kastelemalla. Jatkuvasti joutuu juomaan vettä ja kon tosi tukala olo. Entäs sitten näihin lämpimiin maihin kuuluvat pyörremyrskyt ja muut ongelmat ja muut luonnonkatastrofit.
  Minun mielestä meillä suomalaisilla on uskomattoman hieno paikka asua. Neljä vuodenaikaa on meille todella suuri rikkaus ja saamme olla poissa kaikista luonnonmullistuksista.
  Aina pitää varautua joka keliin,. On hyviä sadeasuja ja lämpimiä vaatteita.
  Jos tulee oikein kylmä, voi laittaa saunan päälle, ja nauttia suloisista löylyistä. Eipä ole kylmä.

 2. suvimaarit kirjoitti:

  Neljä vuodenaikaa on hieno asia, jos se toteutuu. Täällä Etelä-Suomessa talvea ei tullut viime talvena lainkaan ja elettiin jatkuvassa harmaudessa ja rännän tihkusateessa. Siispä ennemmin se ikuinen kesä ja lämpö, mutta eipä näihin sää-asioihin voi itse vaikuttaa, vaan niillä mennään mitä tulee ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *