Hae
Arjen suklaasuukkoja

Päiväkodin positiivisia seurauksia

Nyt kun Luca on käynyt päiväkotia noin kolme viikkoa (välillä ollut hieman taukoa), mutta kuitenkin harjoiteltu ollaan ja ahkerasti, niin on kiva kirjoitella sen positiivisista vaikutuksista arkeemme.

Aivan ensimmäisenä mieleeni tulee arjen rytmi, joka on lopultakin pikkumiehellä erinomainen. Tälläkin hetkellä ollaan kiltisti nukkumassa ja tuhisemassa syvää unta pikkuinen Puh nalle viekussa. Huomaan, että Luca tarvitsee enemmän unta kuin aiemmin päiväkodin tarjoamien virikkeiden takia. Siksi ei ole enää puhettakaan siitä, että hän jaksaisi valvoa yhteentoista tai jopa puolille öin, niin kuin joskus rytmimme hurjimpana aikana. Pidän tästä oikein kovasti.

Seuraavaksi täytyy kehua omatoimisuuden kasvua. Tänään kun poika tuli kotiin päiväkodista, niin hän itse kiipesi kylpyhuoneen jakkaralle ja pesi kädet ilman kehoitusta. Tämä on selvästi opittu päiväkodissa, koska siellä käsien peseminen on jatkuvaa puuhaa. Samoin Luca haluaa ja osaa ottaa tennarit nykyään pois jaloista itse ja se on selvästi hänelle tärkeätä. Tämä myös alkoi päiväkodin myötä ja päiväkodissa hän myös riisuu takkinsa itse pois.

Kolmas selvä positiivinen vaikutus on reippauden kasvu. Mikä varmaan liittyy myös ikään, mutta silti siinäkin asiassa on menty kunnon harppaus eteenpäin. Luca on aina ollut hieman ujo ja varsinkin tämä piirre on tullut esille vieraiden ihmisten parissa ja siksi olin kovin huolissaan miten päiväkoti alkaa sujua. Kalajoen reissulla huomasin, että Luca alkoikin yllättäen leikkiä myös vieraiden lasten kanssa, eikä entisestä ujostelusta ollut tietoakaan.

On se vaan jännää, tämä ajan kuluminen ja nopea kehitys omassa lapsessa. Aivan hurjaa, enkä minä aina äitinä tahdo perässä pysyä. Välillä oikein huomaan ihmetteleväni, että miten sinä jo tuonkin osaat ja mistä olet taidon oppinut. Toivottavasti suunta jatkuu, mutta ei liian nopeasti, sillä minusta on ihanaa ihastella jokaista uutta asiaa minkä Luca on oppinut ja ennen kaikkea ihastella sitä miten riemuissaan hän kaikkea uutta oppimaansa haluaa minulle esitellä.

Että sellaista kivaa tällä kertaa. Huomenna onkin taas perjantai, se viikon paras päivä tietenkin.

Ihanaa alkavaa viikonloppua ja nautitaan ?

2 kommenttia

  1. Ninni kirjoitti:

    Hei. Millaisia syysvaatteita teillä on Lapselle hankittuna? ? Entä talvivaatteita?

    • suvimaarit kirjoitti:

      Hei Ninni, olen hieman huono hankkimaan etukäteen vaatteita, joten talvivaatteet on vielä hankkimatta. Mutta syysvaatteista kuravaatteet löytyy jo päiväkodin naulakosta. Päädyin klassiseen kurahaalariin niin on hyvä läträtä vedellä ulkona ja sitten toki saappaat, vedenkestävät välikausikengät ja välikerrasto sekä pipo ja hanskoja. Aika paljon kasvavalle lapselle saa vaatetta hankkia eri vuodenaikoihin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *