Hae
Arjen suklaasuukkoja

Päiväkodin aloitus yhtä tunteiden vuoristorataa

Me ollaan harjoiteltu päiväkotia nyt kokonaiset neljä päivää ja aikamoista tunteiden nuorallatanssia on homma ollut. Jos olisin kirjoittanut pelkästään siitä miten tutustuminen alkoi maanantaina, niin teksti olisi ollut aivan erilainen, koska maanantai oli aika epätoivoinen kommelluksien päivä.

Minulla sattui olemaan hammaslääkäri Helsingissä, joten ajattelimme, että otetaan aivan kevyt aloitus ja Luca käy isin kanssa pari tuntia leikkimässä uudella päiväkodilla. Me sovimme keväällä päiväkodin johtajan kanssa 1-2 viikon tutustumisen, joten aikaa harjoittelulle oli varattuna riittävästi.

Luca lähtikin innoissaan reppu selässä reippain mielin päiväkotiin ja aloitti siellä leikit isin kanssa. No, leikki sitten keskeytyi hoitajan ilmoitukseen, että koronan takia vanhemmat ei pääse ryhmään ja meitä olisi tullut infota asiasta. Viestiä ei kuitenkaan tullut missään vaiheessa ja Luca joutui jäämään hetkeksi yksin vieraaseen paikkaan uusien ihmisten keskelle. Itkuhan siitä tuli.

Aloin selvittelemään asiaa ja selvisi, että jo sovittua tutustumista ei ollut tarkoitus kieltää, vaan ainoastaan tulevat, ja isi pääsi palaamaan Lucan luokse. Kurjinta tässä oli huono alku ja se että tavallaan huijasimme poikaa luvatessamme, ettei häntä sinne yksin jätetä, vaikka sitten jätimmekin. Maanantain fiilikset ei siis ollut kovin kummoiset. Lisäksi kesän tehopuhdistuksen jälkeen päiväkodista puuttuu vielä mattoja ja paljon leluja, joten paikasta tuli kolkko vaikutelma. Aloin jo mielessäni käymään kaikkia epätoivoisia vaihtoehtoja läpi siitä miten päiväkodin saisi peruttua.

Nyt kuitenkin kolmen lisäpäivän jälkeen valoa alkaa näkymään tunnelin päässä. Väärinkäsitys on selvinnyt, ihanat hoitajat ja uudet kaverit on alkanut tulla tutuksi. Hoitajien vika ei ole resurssipula, joka varmaan kaikissa päiväkodeissa vallitsee. On se vaan harmi, että tätä asiaa ei ymmärretä tai siitä ei vaan välitetä tarpeeksi, että asialle oikeasti jotain tehtäisiin. Olemme siis alkaneet pääsemään sisälle päiväkodin maailmaan ja Luca on alkanut ottamaan paikkaa sekä uusia ihmisiä omakseen.

Totta kai ikävää on puolin ja toisin ja väsymys sekä jännitys purkautuu helposti itkuna, kun eron hetki tulee. Tänään jo Luca puistoili ilman minua ja hyvin oli sujunut alkujännityksen lauettua. Huomenna yritetään jo päiväunia ja haku sitten välipalan jälkeen, joka olisi meidän normaali suunniteltu rytmi.

Aika henkisesti uuvuksissa taidetaan olla sekä minä että Luca tästä uuden oppimisesta. Luca on alkanut nukahtamaan illalla poikkeuksellisen aikaisin, sillä niin jänniä ja samalla mieltä kuormittavia päiväkodin jutut on ollut pikkukaverille. Haparoinnista huolimatta näen tässä paljon enemmän hyvää kuin huonoa ja olen innoissani jo nyt uusista asioista, joita poika pääsee oppimaan päiväkodissa.

Tällainen viikko siis täällä meillä ollut, joko teillä on palattu arkeen lomien jälkeen?

Ihanaa viikon jatkoa ja voimia arjen keskelle ?

4 kommenttia

 1. Aapis kirjoitti:

  Ihanaa että isi pääsi sisälle mukaan! Meillä 2v poika ja tutustuminen vain ulkona, kun aamuisin ulkoilevat tunnin verran. Ulkona ryhmän lapset touhuavat kaikki mitä haluavat, joten oman ryhmän lapset ei tullut yhtään tutuksi. Sisällä saatiin pikaisesti käydä paikat katsomassa, kun muut olivat ulkona. Myös ikävää, kun lapsi viedään hoitoon, niin hoitaja ottaa ulko-ovella vastaan, vanhempi ei saa mennä sisälle. Meidän pikkumies siis maanantaina menossa käytännössä ihan tuntemattoman porukan kanssa touhuilemaan.

  • suvimaarit kirjoitti:

   Voi että teidän perheessä onkin sitten jännät paikat tulossa. Tsemppiä oikein paljon uuteen elämänvaiheeseen ❤

 2. Tiina kirjoitti:

  Moikka,
  Toimin varhaiskasvatuksen opettajana Uudellamaalla yksityisessä päiväkodissa, joten päiväkotimaailma on tuttu juttu.
  Ikävä kuulla alun kommelluksista, mutta informaatiokatkoja sattuu silloin tällöin, niinkuin missä tahansa työpaikassa! Onneksi isi pääsi kuitenkin mukaan 🙂
  Meillä vanhemmat saavat tulla normaalisti päiväkodin sisälle, sillä maalaisjärjellä ajateltuna: lapsi viettää aikaa päiväkodin sisällä ja kotonaan -> jos kotona on koronaa, kyllä lapsi sen tuo tullessaan päiväkotiin, toivat vanhemmat lapsen sitten sisälle päiväkotiin tai toivat vaan ulko-ovelle hoitajalle.
  Suhtaudumme kyllä vakavasti koronaan, ja meillä on erityisen tarkkaa, että lapset ovat täysin terveitä tullessaan päiväkotiin, ja vanhemmat huolehtivat omasta ja lastensa käsihygieniasta tuonti- ja hakutilanteissa.
  -Tiina

  • suvimaarit kirjoitti:

   Näin se on, aina pientä kommellusta sattuu ja niistä opitaan jatkossa. Nyt on ensimmäinen viikko takana ja positiivisin mielin taas maanantaina päiväkodille ?
   Ihanaa syksyn alkua ja tsemppiä teidän päiväkodin arkeen myös ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *