Hae
Arjen suklaasuukkoja

Terveiset maalta – Luonnon ihmeelliset voimat

Terveiset maalta! Me tultiin eilen mökille Pohjanmaalle sitä perinteistä nelostietä pitkin. On se jännä miten aina tullessa matka tuntuu pidemmälle kuin kotiin mennessä. Varmaankin sen takia, että perille pääsyä odottaa alitajunnassa koko ajan.

Eilen jo pääsin rantasaunaan ja uimaan. Vesi on ihanan lämmintä. Ei kuitenkaan liian lämmintä, vaan just sellaista sopivan pehmeän ja virkistävän tuntuista, jossa viihtyisi vaikka kuinka pitkään. Yksi kylmä saunajuoma, hyvät löylyt ja muutama uintikerta, niin matkan väsymys on nopeasti voitettu.

Nyt takana on ihanat noin 10 tunnin yöunet. Luca nukkui myös peräti yhdeksään asti aamulla ja minä heräsin ennen poikaa, joka on kotona todella harvinaista. Vaikka asumme rauhallisessa Espoonlahdessa, niin silti maalla nukumme paljon paremmin koko perhe. Maalla on aivan erilainen hiljaisuus. Sellainen, joka rauhoittaa mielen ja saa nukkumaan syvää sekä laadukasta unta. Näin se vaan on. Huomaan tämän rauhoittavan vaikutuksen heti, kun nelostieltä käännytään kohti mökkipaikkakuntaa ja tiet alkavat pienentyä viljapeltojen keskelle.

Mökillä ollessa sitä aina miettii luonnon ihmeellistä voimaa ihmisen hyvinvoinnille. Uskon täysin metsä- ja luonnonterapian parantavaan vaikutukseen ja siihen että ihmisen ei ole hyvä olla koko ajan kaupungin hälyssä. Me tarvitsemme luontoa ja rauhaa voidaksemme hyvin. Nyt tätä rentoutumista onkin tarjolla taas monen päivän verran ja kotiin Espooseen joskus ensi viikolla.

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *