Hae
Arjen suklaasuukkoja

Vauvan ja helteiden odotusta

Jaahas, näinkö tässä kävi, että kesäkuun lopun super-helteet jäi tämän kesän viimeisiksi. Ainakin jos uskoo iltalehtien lööppejä ja loppukesän sääennustuksia. Jännä juttu, että aina kun Suomessa ylipäänsä on muutama hassu päivä helteitä, niin ne on niitä super-helteitä, joista revitään otsikoita. Minulle olisi se auringon kuuma porotus kelvannut vielä tälle kesälle, mutta jos ei niin ei. Vielä en kuitenkaan luovu toivosta, vaan pidän sormet ja varpaat ristissä, että edes jokunen hellepäivä vielä tulisi. Ja ihan kelpaisi myös tavalliset helteet, koska jos tähän jää, niin kesä oli minulle liian lyhyt.

Jos minä odottaisin helteitä, niin toinen odottava tyyppi meidän perheessä taitaa olla Luca. Poika on nimittäin alkanut kyselemään vauvasta ja siitä saataisiinko meille sellainen myös. Voi toista, mitä tähänkin nyt äitinä sitten vastaisi.

Tämä on mielenkiintoinen kehitysvaihe pojalla, koska aina aiemmin jos hän on esimerkiksi telkkarissa nähnyt vauvan, niin ilmoitus on ollut topakka, että ei tykkää vauvasta eikä halua meille sellaista. Nyt Luca ottaa oma-aloitteisesti esille tätä vauva-aihetta tasaisin väliajoin.

Viimeksi viikonloppuna kylvyssä hän kysyi, että voisiko meillekin tulla vauva. Kysyin sitten, että ymmärtääkö hän, että vauva olisi hänen pikkusisko tai pikkuveli. Se osio meni vielä läpi ja sai hyväksynnän, mutta kun kerroin, että hänen pitäisi jakaa äiti uuden vauvan kanssa, niin sitten asia ei ollutkaan enää niin mieluinen. Kaiken huipuksi vauva olisi äidin sylissä, mikä sai aikaan totaalisen kieltoreaktion. Luca kuulemma ainoastaan istuu äidin sylissä, eikä muilla ole tähän lupaa.

Se siitä sitten, mutta selvästi näin 2,5-vuotiaana Lucaa on alkanut vauvat kiinnostamaan ja hän periaatteessa tykkäisi jos sellainen meille tulisi. Sanottakoon nyt kuitenkin, että vauvaa ei ole näillä näkymin meille tulossa, mutta koskaanhan ei pitäisi sanoa ei koskaan. Varsinkin jos asialla olisi periaatteessa perheen pienimmän jäsenenkin siunaus.

Kaunista kesäviikkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *