Hae
Arjen suklaasuukkoja

Ostan lapselleni ylihintaisia muovileluja

Mutta eihän minun pitänyt? Olenko ainut vanhempi kenen mielestä lasten muovisissa leluissa on aivan järkyttävät hinnat? Monesti nämä lelut ovat vielä aika huonolaatuisia ja tuntuu, että niitä ei ole edes tarkoitettu kestämään aikaa, vaan juuri sen ajan minkä verran lapsi on lelusta kiinnostunut. Kyllähän muovisissa leluissakin on poikkeuksia, mutta hinnan puolesta lelut tuntuvat kalliille.

Kun olin raskaana ja vielä vauvavuoden aikanakin kuvittelin, että meille tulisi sellainen leikkihuone, mikä olisi aina siistin kauniisti järjestyksessä ja siellä olisi muutamia tarkoin valittuja puisia tai muuten ekologisia leluja. No, näitäkin kyllä löytyy. Siis ihania käsintehtyjä puisia ja kotimaisia leluja, mutta totuuden nimissä on kerrottava, että löytyy sieltä leikkihuoneesta nykyään aika paljon muutakin. Lelukaapin hyllyt pursuilevat vähän sitä sun tätä. On palapeliä, palloja, rakennuspalikoita, legoja, junarata ja tietenkin valtavasti Lucan rakastamia pikkuautoja parkkitaloineen sekä ynnä muuta lelua.

Viimeisimmät leluhankinnat on Ryhmä Hau -ohjelmaan liittyen vahtitorni (just sellainen muovinen ja järkyttävän hintainen) ja siihen sopivat hahmot, jotka Vainua lukuun ottamatta piti ostaa vielä erikseen. Lisäksi metsästin kissojen ja koirien kanssa ympäri Espoota Rikua ja Rikun mönkijää, joka tietenkin on pojalle se ykkösjuttu, jotka onneksi löysin sitten nettikaupasta.

Ymmärrän hyvin nyt niitä perheitä, joiden kodeista löytyy valtavia leluröykkiöitä, sillä jotenkin tähän tilanteeseen on luisuttu meilläkin. Me ollaan saatu osa leluista kierrätettyinä, mutta on niitä uutenakin ostettu paljon ja saatu lahjaksi. Olenkin alkanut miettimään, että nyt meillä pidetään taukoa leluhankinnoista ja leikitään nykyisillä. Leluja on tarpeeksi ja piste.

Mikä minut sitten saa äitinä ostamaan näitä ylihintaisia muovileluja? Tietenkin se ajatus, että oma lapsi on pieni vain kerran ja se ilo mikä siitä lelun saamisesta ja uudesta leikistä seuraa on vaan jotain niin ihanaa nähtävää. Ei meillä missään nimessä joka kauppareissulla olla mitään ostettu, mutta alkuperäisessä muutaman lelun ajatuksessa ei enää olla. Kotimme näyttää todellakin sille, että talossa asuu aktiivinen ja leikki-ikäinen lapsi, mutta ehkä tästä nyt ei kannata stressata. Aikansa kutakin.

Millaisia leluja teillä ostetaan?

Ihanaa viikonlopun aloitusta kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *