Hae
Arjen suklaasuukkoja

Voihan taapero minkä teit ja huonosti nukuttu yö

Meillä on alkanut jäämään Lucalta päiväunet pois ja yleensä unirytmi on ollut hyvä. Poika on nukahtanut yhdeksän aikoihin illalla ja nukkunut täydessä unessa yhtä putkea lähes kellon ympäri. Tämä on ollut aivan unelmaa minulle, kun olen illalla saanut omaa aikaa pojan nukahtamisen jälkeen, mutta toisaalta aamulla ei ole ollut silti herätystä kukonlaulun aikaan.

Eilen kaikki olikin toisin. Poika nukahti yöpuvussa syliini puoli kahdeksan aikaan. No, kannoin pojan sänkyyn ja ajattelin, että nukkuisi ainakin seitsemään. Viritin Yle Areenasta todellisen Poirot -elokuvien klassikon Kuolema Niilillä ja otin sen ihanan löhöasennon sohvalla pehmeiden tyynyjen päällä.

Eipä aikaakaan kun makkarista alkoi kuulua Lucan ääntelyä ja äidin kutsua. Uudelleen siis nukuttamaan poikaa ja elokuva pauselle. Poika nukahti ja uusi yritys. Leffa päälle ja uusi ihana asento sohvalla. Hetken päästä sama juttu, pojan herääminen ja uusi nukuttaminen. Sitten onnistuin lopulta katsomaan elokuvan loppuun ja ajattelin hipsiä hiljaa pojan viereen nukkumaan.

Luca tekikin yllättävän peliliikkeen ja heräsi virkeänä istumaan sängylle ja olisi ollut lähdössä olohuoneeseen leikkimään, ellen olisi saanut houkuteltua pysymään sängyssä. Hän vaati kuitenkin minua hakemaan keittiöstä omenamehua, Digestive-keksiä ja smoothieta. Tietenkin vielä usealla eri reissulla ja lisäksi silittelemään kuviteltua pippaa pois masusta, jaloista ja päästä. Välillä on sellainen olo kuin olisin yöllinen palvelija, eikä omista kauneusunista mitään sitten enää tullutkaan, kun koko loppuyökin oli levotonta hyörimistä ja pyörimistä.

Näin siis täällä alkoi tämä viikko tällä perheenäidillä. Haukotellen ja päiväunista haaveillen. Vielä kun sääennustus meni totaalisen pieleen tällä viikolla alkavien helteiden suhteen, niin voisin hyvin kaivautua nukkumaan villaisen torkkuhuovan alle. Täällä kuitenkin täysi meno päällä ja Ryhmä Hau leikit menossa, vaikka Fiona näyttäisi olevan kanssani samoissa tunnelmissa.

Ihanaa viikon alkua kaikille ja pistetään peukut pystyyn, että ne helteetkin pian alkaisi ?

2 kommenttia

  1. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

    Väsymys on kyllä vanhemmuuden pahin vitsaus. Meidän tyttö (nyt 3v) nukkui huonosti ekat 1,5v heräten 2-7 kertaa yössä. Nykyään hän menee nukkumaan seiskan ja kasin välillä ja herää kuuden ja seitsemän välillä, mutta edelleen joskus harvoin on vaikeampia öitä. Sen jälkeen on kyllä koko perhe aivan zombeina. Yritä siinä sitten skarppina tehdä päivän työt. Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *