Hae
Arjen suklaasuukkoja

Laatikkoviljelyn helppoutta ja ihanuutta

Meidän tontista on yksi nurkkaus pyhitetty hyötykasveille. Sieltä löytyy erilaisia herukoita, vadelmia ja pensasmustikoita. Nyt mieheni aloitteesta laitettiin sinne myös aivan ensimmäistä kertaa laatikoita viljelyä varten.

On hauskaa puuhailla sen kanssa koko perhe. Luca nauttii kun saa osallistua ja hän innokkaasti kastelee taimia ja kukkia omalla vihreällä kastelukannulla. Sitten yhdessä seurataan mitä on alkanut itämään ja mitä mistäkin laatikosta alkaa kasvamaan.

Aiemmin sinne on laitettu jo perunoita, herneitä ja porkkanoita, mutta tänään olikin sen suuren kesäherkun eli mansikoiden vuoro. Toivottavasti tulee todella lämmin, mutta silti sopivasti kostea kesä, niin saataisiin hyvä marjasato.

Parasta tässä touhussa on sen helppous ja halpuus. Yksi laatikko eikä taimi ei paljoa maksa, joten tätä voi rohkeasti lähteä koittamaan hieman vähäiselläkin puutarhurin taidolla. Jos menee pieleen, niin ei haittaa. Kesä on pitkä ja aina voi koittaa uudelleen.

Meillä jo herneet on itänyt sekä porkkanat pilkistävät maasta. Ehkäpä jo juhannukseksi saadaan jotain maisteltavaa, jää nähtäväksi. Kiva harrastus tämä joka tapauksessa on, vaikka sato jäisikin vähäiseksi. Ehkä se hauskin osuus onkin käydä napostelemassa herkkuja suoraan laatikolta. Kerron sitten kesän aikana miten tämän harrastuksen kanssa kävikään.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *