Hae
Arjen suklaasuukkoja

Mökkielämää ja mökin tunnelmia

Maalla ollaan Lucan kanssa. Tällä hetkellä poika päiväunilla ja minulla hetki aikaa päivitellä tänne kuulumisia. Ollaan tällä hetkellä minun vanhempien mökillä ilman Lucan isää, joten oma aika on hieman enemmän vielä kortilla kuin tavallisesti. Vaikka ukki ja mummo leikkii mielellään pojan kanssa, niin kuitenkin Luca on niin pieni vielä ja kiinni minussa aika lailla.

Hauskaa on ollut katsella pojan touhuja ja iloa uusista leluista, joita löytyy niin kamarin kaapin päältä, hiekkalaatikolta kuin piharakennusten aitoista. Tänään viimeksi löytyi valtava kuorma-auto hiekkalastien tekoon ja eilen siskon pojan vanha Ryhmä Hau peli, jonka kyljestä tulee Ryhmä Hau hahmojen kasvoilla olevia kolikoita vipua vääntämällä. Sen parissa pojan ilta kuluikin ja kolikot upposi lelun sisään ja ulos sekä taas takaisin sisään ja ulos satoja kertoja.

Päivät kuluu kuin itsestään, vaikka ei mitäön ihmeellistä sinällään tehdäkään. Nautitaan olosta ja rauhallisesta elosta. Itselle maalla olo tekee aina niin uneliaan raukean olon, että aivan perusjuttujen tekemiseen kuluu varmaankin tuplasti enemmän aikaa kuin kotona. Mutta eipä ole kiire minnekään, joten antaa kulua vaan.

Päivän ohjelmanumerona on monesti kylällä käynti ja kauppareissu, jossa Luca rakastaa työntää taaperokärryjä. Muuten leikitään pihalla ja tehdään metsän läpi tutkimusretkiä niemeen, jossa on rantasauna. Poika ihmettelee paljon miksi ei näe yhtään taloa, kun kotona tottunut asutukseen. Täytyy alkaa selvästi totuttamaan häntä enemmän luontoon ja maalaiselämään, jotta ymmärtää Suomen olevan muutakin kuin Kehä kolmosen sisus. Siihen onkin aikaa koko edessä oleva pitkä ja ihana kesä.

Ihanaa viikon jatkoa kaikille näiden mökkikuvien kautta ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *