Hae
Arjen suklaasuukkoja

Päätös päiväkodista on tehty

Huh, nyt se on päätetty, Lucan tuleva päiväkoti. Päätöksessä myös pysytään, koska allekirjoitimme Lucan hoitosopimuksen saman tien päiväkotiin tutustumisen päätteeksi. Niin hyvä fiilis paikasta tuli heti. Päiväkodiksi valikoitui yksityinen Pilke päiväkoti Espoon Matinkylässä lähellä Isoa Omenaa, joka toimii kaksikielisenä päiväkotina.

Päiväkoti tuntuu juuri oikealle. Ei ole liian pieni, ei liian suuri, ei liian kansainvälinen, eikä toisaalta liian kotimainen. Ryhmässä on sekä suomen- että englanninkielinen varhaiskasvattaja, joten lapsi kuulee hoitopäivän aikana molempia kieliä. Päiväkoti on siis hieman enemmän kuin kielikylpypäiväkoti, mutta ei kuitenkaan kansainvälinen kokonaan englanninkielellä toimiva päiväkoti. En usko, että olisin englanninkielen tärkeydestä huolimatta ollut valmis lasta näin pienenä laittamaan täysin vieraan kielen ympäröimäksi. Se olisi tuntunut jotenkin julmalle. Mutta nyt, kun englanti tulee tavallaan äidinkielen rinnalla kivana juttuna, niin päätös tuntuu aivan oikealle.

Sijainti on myös optimaalinen, sillä olemme töissä mieheni kanssa molemmat Helsingin keskustassa. Toki näin etätyön kulttuurin aikana teemme paljon etätyötä mahdollisuuksien mukaan, mutta toimistopäivät ovat Helsingissä. Suunta kotoamme on siis oikea ja päiväkoti työmatkan varrella.

Minua tuleva syksy jännittää. Koko se tuleva elämänmuutos ja ehkä myös ruuhkavuosien raskauden kasvu. Kun omat työt lisääntyy ja päiväkotiarki alkaa. Miten sen moniosaisen palapelin saakaan sitten toimimaan ja vielä siten, että kaikki osa-alueet tulee hoidettua. Jos aika menee nyt jo nopeasti, niin sitten ajanjuoksu varmasti tuplaantuu.

Pidin päiväkodissa myös siitä, että lasten käytössä on useita leikkitiloja ja liikuntasali, eikä ryhmä ole päivän aikana ainoastaan yhdessä tilassa. Ulkoilua ja retkiä myös tehdään. Päivittäinen ulkoilu hoituu päiväkodin vieressä olevassa omassa puistossa ja joku retki tehdään kerran viikossa. Isompia retkiä Helsinkiin järjestetään muutaman kerran vuodessa, jotka suuntautuvat eläintarhaan, museoon tai muihin vastaaviin kohteisiin.

Sitten kesän jälkeen kun päiväkoti alkaa, niin seuraa itselleni se vaikein osuus, joka on irtipäästäminen. Onhan Luca silloinkin äidin pieni poika, mutta aivan koko aikaa emme voi enää yhdessä viettää ja se minun on opeteltava. Ehkä sitä ei kannata liikaa etukäteen miettiä, mutta sinne poika sitten menee ja hyvinhän se varmasti sujuu alussa toteutettavan harjoittelun avulla. Näin uskon ja toivon tapahtuvan.

Ihanaa alkuviikkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *