Hae
Arjen suklaasuukkoja

Täällä on mökkikuumetta ilmassa

Nyt se iski. Nimittäin mökille lähdön odotus. Joka kevät sama juttu, kun vappu on juhlittu, niin alkaa kutkuttava odotus kesän ensimmäisestä mökkireissusta. Kuuntelen vanhempien juttuja miten kevät on Pohjanmaalla edennyt ja koska olisi hyvä hetki tulla ensimmäisen kerran.

Ihanaa, että on koko kesä aikaa tehdä kaikkia ihania juttuja ennen syksyä ja töiden alkua. On todellista luksusta olla vielä yksi kokonainen kesä pojan kanssa yhdessä, eikä tarvitse murehtia miten lomat saadaan järjestettyä tai ajatella takaraivossa jotain työhön liittyviä ongelmia. Oikein ahdistaa koko ajatus, kun nyt saan tehdä sitä mistä eniten nautin. Viettää aikaa perheen ja lapseni kanssa.

Hyvin on kevät alkanut Pohjois-Pohjanmaalla, jossa vanhemmillani on suvussa periytynyt 100-vuotias hirsitalo. Isä on jo kuulemma uinut rantasaunan rannassa ja muutenkin rantasaunan kiuas lämpenee iltaisin. Ajatuksena on mennä mökille muutaman viikon päästä, ellei hirveä takatalvi iske. Sormet ja varpaat ristiin, ettei näin tapahdu. Muutenkin toivon todella pitkää ja kuumaa kesää. Sillä rakastan lämpöä, aurinkoa ja valoa.

Vietetään mökillä aikaa oikein vanhan ajan tyylillä. Mieheni vie meidät sinne autolla, viipyy viikonlopun kanssamme ja ajaa sitten Espooseen viikoksi töihin sekä palaa taas seuraavana viikonloppuna luoksemme. Ennen vanhaanhan äiti ja lapset muutti maalle kesäksi ja isit kävi kaupungissa arkena töissä. Koko kesää ei aiota maalla asua, mutta kuitenkin säiden mukaan paljon aikaa tullaan siellä viettämään.

Odotus palkitaan kohta puoliin ja saadaan aloittaa tämän kesän eka reissu mökille. Se tavallaan aloittaa kesän oikein kunnolla. Odotuskin on toisaalta mukavaa ja odotellessa voin katsella vanhemmilta saatuja kuvia, joissa kamaria on sisustettu uuteen uskoon, jossa nukumme. Tämä taitaa olla joka keväinen rituaali, koska äitini on innokas sisustaja ja olen tämän innon häneltä selvästi perinyt.

Mutta nyt vielä kodin sähkösaunaan (onhan lauantai-ilta) ja poika kylpyyn, jota hän rakastaa. Sitten parin viikon päästä pääsee jo puulämmitteiseen rantasaunaan tunnelmoimaan edessä olevaa kesää ja katsomaan kevään merkkejä.

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *