Hae
Arjen suklaasuukkoja

Tulossa erilainen, mutta silti samanlainen vappu

Näin perheellisenä vapun viettomme ja juhlinta ei tule juurikaan muuttumaan koronaviruksen aiheuttamien rajoitteiden takia. Olemme jo useita vuosia muutenkin viettäneet vapun kotona hyvinkin perinteisesti, emmekä ole tunteneet mitään kaipuuta brunssille Ullanlinnanmäen tungokseen. Sinne väen paljouteen, jossa joutuisimme istumaan epämukavasti kovalla nurmella ja väistelemään valkoposkihanhien jättämiä jälkiä. Ehkä tämä on yksi niistä edessä pilkistelevän keski-iän merkeistä, mutta oman kodin terassi on se kesän paras juhlapaikka.

Olihan ne julkiset piknikit ja brunssit Helsingissä aikanaan hauskoja, eikä silloin olisi vielä voinut kuvitellakaan, että vappuna kaipaisi Espoon rauhaa. Tuntui kaukaiselle ajatukselle viettää perhevappuja omassa talossa ja omalla pihalla. Nyt taas ei voisi kaukaisemmalle tuntua ajatus, että lähtisi ihmisvilinään etsimään pientä vapaata nurmikohtaa, johon oman piknik-vilttinsä levittäisi. Joo, olen saanut huomata, että aikansa kutakin ja ajat todellakin muuttuu sekä myös ihmiset niiden aikojen mukana.

Meillä perinteisiin kuuluu kaikki se perinteinen mitä vappuun nyt oikeastaan voi mahduttaa. Toki jo Lucan takia haluamme kunnollisen vapun kotiimme järjestää, mutta myös meille aikuisille vappu toimii kesän alkuna, josta nautimme. On munkit, simat ja grilli kuumana sekä vappupallot ja serpenttiinit. Nyt Luca sai uusimman ihastuksensa teeman mukaiset vappupallot ja uudet lelut vielä vapun kunniaksi. Ryhmä Hau -pallon ja Ryhmä Hau -vahtitornin. Eipä tarvinnut minun kauaa Ison Omenan marketissa miettiä minkä pallon valitsen, kun Ryhmä Hau -pallon huomasin ja nappiinhan se valinta meni.

Koronan takia Havis Amanda patsas on aidattu puuaidalla ja se ilmeisesti lakitetaan jotenkin virtuaalisesti. Vaikka emme lakitusta olisi lähteneetkään katsomaan konkreettisesti paikan päälle, niin onhan se tullut telkkarin kautta katsottua joka vappu ja samoin seurattua uutisista paljonko niitä juhlijoita nyt taas olikaan siellä Kaivopuistossa. Mutta eiköhän tästä ihana perhevappu saada ilman noitakin juttuja.

Korona aiheuttaa sitä sun tätä vapun juhlintaan yleisesti, mutta onneksi täällä kotona meillä on simat kylmässä ja lihat marinaadissa huomista varten. Sitten katetaan pöytään ne kesän ensimmäiset grilliruoat ja Helsingissä käydään vain sen verran, että haetaan Ravintola Saslikista vapun päivää varten vappubrunssikassi, jota ravintola myy take awayna.

Sellaista tänne meille kuuluu, mutta nyt tämä äiti lähtee kauneusunille, niin huomenna jaksaa juhlia. Makuuhuoneesta kuuluu jo kutsuvasti pojan pieni uninen tuhina, joka vaikuttaa itseeni aina unilääkkeen lailla.

Ihanaa vappua kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *