Hae
Arjen suklaasuukkoja

Pihahommia – Kevät on saapunut

Mitä kivaa me ollaankaan puuhattu viime viikot? Tietenkin niitä joka kevään mukanaan tuomia pihan ja talon töitä. Ainut homma mihin minun pitää itseni ikään kuin pakottaa on tylsä ikkunoiden pesu. Siksi aloitan siitä hommasta ja sen jälkeen siirryn ulos mieluisampiin töihin.

Keväisin on ihanaa katsella luonnon heräilyä omalla pihalla ja takametsässä johon tonttimme rajoittuu. Hiljalleen kevättähdet, krookukset ja valkovuokot puskevat maaasta esille keltaisten leskenlehtien ja narsissien joukkoon. Saa upottaa sormet multaan kevätistutuksia tehdessä ja nauttia hyötyliikunnasta raittiissa ilmassa pihatöiden ansiosta.

Nyt on ikkunat pesty ja pihat siivottu. Terassikalusteet odottaa vielä pressun alla, mutta vapuksi ne kyllä asennetaan paikoilleen. Samoin ulkoporealtaan keväthuolto on tekemättä, mutta kyllä tässä sekin vielä ehditään.

Tänä keväänä Lucalle rakennettiin terassin kulmaan oma hiekkalaatikko ja se onkin mieluinen juttu. Ajatella, että poika on jo siinä iässä, että saan olla hiekkalaatikon vieressä istuva äiti ja katsella pojan touhuja sekä tietenkin myös niihin osallistua.

Ollaan myös innostuttu laatikkoviljelystä ja herukoiden, vadelmien ja pensasmustikoiden rinnalle on ilmestynyt laatikoita, joihin on tarkoitus istuttaa perunaa, porkkanoita, herneitä ja mansikoita. Nyt kun koronan vuoksi kesä tulee vietettyä pitkälti kotona, niin omalle pihalle on pakko saada lisää aktiviteetteja, joiden parissa viihtyy. Ehkä nyt ei omavaraiseksi pyritä, mutta jotain on hauska kasvattaa.

Tällaisten tunnelmien ja puuhien parissa me aloitellaan viikonloppu.

Ihanaa viikonloppua kaikille ?

2 kommenttia

 1. äiti-ihminen kirjoitti:

  Ai että mikä suloinen pieni kuulustelija heti ekassa kuvassa<3 TE olette olleet todella ahkeria! On ollut kyllä puuhaa jos toista teillä siellä:)
  Hyvä teitä!

  Mukavaa viikonloppua ja kivoja ulkopuuhastelu hetkiä teille!

  https://lastenjahellanvalissablogi.blogspot.com/2020/04/ensi-viikon-ruokalista-ja-vahan-muutakin.html?m=1

 2. suvimaarit kirjoitti:

  Kiitos, kevät on töiden aikaa. Mutta lähes poikkeuksetta ollaan saatu kaikki vappuun valmiiksi. Sittten on mukava istua juhlaa viettämässä omalla pihalla ja katsella alkavia kesän merkkejä. Sitä alkukesän orastavaa vihreyttä, joka aina yllättää positiivisesti vihreydellään ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *