Hae
Arjen suklaasuukkoja

Hermojen ja mielen lepopaikka

Jokaisen kodissa pitäisi olla sellainen paikka, jossa saa olla rauhassa oman itsensä kanssa. Sellainen rauhan tyyssija, jonne pääsee maailman hälyä piiloon. Etenkin nyt, kun kotoilua eletään koko perheen voimin, niin asia on korostunut ja sen oman ajan saamisen tärkeyden on huomannut aivan eri tavalla. Vaikka se oma perhe onkin maailman ihanin asia, niin joskus paras seura on vain minä itse.

Meidän kodissa tällainen oman ajan viettopaikka on alakerran takkahuone. Siellä vietämme mieheni kanssa vuorotellen aikaa omien juttujen parissa. On rentouttavaa makoilla sohvalla, katsella takkatulta lehtiä lueskellen ja koiria rapsutellen tai katsoa elokuvaa torkkupeiton alla kuumaa teetä samalla nautiskellen. Siellä on myös kotikuntolaitteeni, jolla hoidan päivittäisen liikunnan tarpeeni samalla katsellen komedia- tai lifestyle-sarjoja. Varsinainen monitoimitila siis ja elintärkeä sellainen.

Kun hermoja kiristää päivän hulinan jälkeen, niin mikään ei ole parempaa kuin vetäytyä takkahuoneeseen suljetun oven taakse tekemään kotijumppa, jonka päälle kiiretön kuuma suihku ja lopuksi palautuminen takan edessä. Sitten jaksan energisenä ja rentoutuneena siirtyä takaisin yläkertaan laittamaan poikaa yöunille ja tekemään muut lltahommat.

Jos en saisi päivittäin tätä omaa tuokiota, niin luulenpa, että olisin henkisesti aika kireä. Omalla hetkellä, jolloin saa keskittyä vain siihen tekemäänsä asiaan, on aivan uskomattoman voimaannuttava vaikutus. Kun ei tarvitsekaan tehdä kahta-kolmea asiaa samaan aikaan, vain huomatakseen seuraavat tekemättömät asiat. Ruuhkavuosia potenssiin sata siis. Kyllähän tästä kaikesta nauttii, mutta välillä on saatava olla siellä hermojen lepopaikassa oman itsensä kanssa, niin sitten taas jaksaa arkea eteenpäin viedä.

Ihanaa alkavaa viikonloppua ja muistetaan oman ajan tärkeyden merkitys ?

2 kommenttia

  1. Kaunismäessä kirjoitti:

    Oma aika on tosi tärkeää! Ihania nuo koiraystävät sulla❤

    • suvimaarit kirjoitti:

      Kiitos ❤ Viivi 9 v ja Fiona 8 v on tärkeitä meille ja osa perhettä. Tykkäävät seurata emäntäänsä joka paikkaan ja osallistua touhuihimme ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *