Hae
Arjen suklaasuukkoja

Teille, joille kauppareissuni on ongelma

Viime viikolla kirjoitin postauksen ”Aavemainen ostosreissu Isossa Omenassa”, jonka jälkimainingeissa sain sosiaalisen median kautta varsin mielenkiintoista palautetta. Valtaosa lukijoista ymmärsi jutun pointin eli yrittäjien ja heidän työntekijöidensä taloudellisen ahdingon koronan aiheuttaman asiakaskadon vuoksi, josta järkytyin käydessäni lastenvaateostoksilla.

Muutama palaute kuitenkin herätti ihmetystä. Lähinnä sen vuoksi, että niissä puututtiin kaupassa käyntiini ja sivuutettiin kokonaan postauksen tärkeä viesti. Moitittiin, etten ole noudattanut karanteenin määräyksiä, eikä moinen vastuuton käytös saisi enää toistua.

Meidän perheemme ei kuitenkaan ole karanteenissa, vaan hallituksen linjausten mukaisesti tarpeelliset asiat saa ja pitää hoitaa. Tämän jokainen perhe on varmasti kykenevä päättämään ihan itse, ilman, että ulkopuoliset asiasta tietämättömät tulevat antamaan ohjeistusta miten muiden pitäisi toimia. Jokainen toimivaltainen ihminen on varmasti kykenevä itse asiansa päättämään ja tekemään järkevät tilannearviot omasta käytöksestä.

Näin minä myös tein ja lapseni hoitavana äitinä lähdin ostamaan kasvuikäiselle pojalleni vaatteet kevääksi ja kesäksi. Osa vaatteista on sellaisia, ettei niiden mallia ja tarkkaa kokoa pysty hahmottamaan pelkän kuvan perusteella, eikä materiaalien pehmeyttä/laatua voi tarkistaa kuvasta. Noudatin suojautumista eli käsineitä, turvaväliä ja hygieniaa koko reissun ajan ja sain kaiken tarvitsemani kerralla yhdestä kaupasta. Ostosreissu oli siis onnistunut kaikin puolin.

Arvostelijoiden mielestä lapseni pitäisi ilmeisesti kulkea viime kesän pienissä vaatteissa tai sitten minun pitäisi kuormittaa jo ennestään tukossa olevia posteja tai pakettiautomaatteja mammuttimaisella tilauksella eri kokoisilla vaatteilla, joita tilaisin kotiin sovitettavaksi. Sitten paketin haun jälkeen, taas uudelleen menisin kuormittamaan posteja ja altistumaan sinne palautuksia tehdessäni. Tein tällaisen virhearvion jo omien vaatteideni kohdalla ja nyt postista haettu virheostos odottaa palautusta makuuhuoneemme nurkassa.

Ei kiitos, minä valitsin tällä kertaa järkevämmän toimintamallin ja sen ansiosta sain kaiken lapseni tarvitseman kerralla ja vieläpä varsin turvallisesti. Nyt kelpaa kesää ja lämpimiä ilmoja odotella, kun pojan vaateasiat on kunnossa ja itselläni tästä hyvä mieli.

Jatkossa toivon kaikkien edun mukaisesti, että säilytetään yhdessä hyvä henki asioista keskusteltaessa, sillä vain yhdessä tästä vaikeasta ajasta selvitään. Tähän ei kuulu muiden arvostelu, tarpeeton puuttuminen toisten asioihin tai muiden neuvominen, eikä ainakaan lasten asioiden hoitamatta jättäminen.

Hienoa oli, että postauksen tärkeä viesti kuitenkin meni lähes kaikille perille ja monet alkoivat pohtia keinoja kotimaisten yritysten tukemiseksi. Itse olen aloittanut Ruohonjuuren kanssa kotimaisten luonnonkosmetiikan helmien markkinoinnin ja huomenna on vuorossa se iki-ihana Flow Cosmetics ja heidän hiustuotteensa. Sitä siis blogissa vuorossa huomenna ?

Tämän postauksen kuva on otettu aamulenkillä, kun raekuuro yllätti minut ja koirat rannalla. Ehkä tämä on nyt sitä takatalvea, vaikka ilmeisesti näin ei voi olla Etelä-Suomessa, koska terminen talvi ei koskaan täällä alkanut. No oli miten oli, mutta ihanaa viikon jatkoa ja arkeen paluuta kaikille ?

Lue myös aiempi postaukseni ”Aavemaisesta ostosreissusta Isossa Omenassa”:

https://arjensuklaasuukkoja.vaikuttajamedia.fi/2020/04/10/aavemainen-ostosreissu-isossa-omenassa/

2 kommenttia

 1. äiti-ihminen kirjoitti:

  Heippa. Minun oli oikein pakko käydä lukemassa tuo postaus ja harmistuin puolestasi kovasti että olet saanut viha ryöpsyn niskaasi. Kyllähän tuossa nyt hyvin selkeästi tuli ilmi että menit pakon edessä ja noudatit turvallisuutta sekä fiksua harkintaa. (Sekä pohdintaa yrittäjien talouden katastfoofista)…
  Hyviä postauksia molemmat:) kiitos näistä<3 jaksamista teille ja kiva kun löysit vaatteita lapselle ☺?

  https://lastenjahellanvalissablogi.blogspot.com/2020/04/ruoka-arvonta-helpotusta-arkeen.html?m=1

  • suvimaarit kirjoitti:

   Kiitos ihanasta kommentista ❤
   Kyse ei todellakaan ollut mistään huvikseen shoppailusta, vaan pakottavasta tarpeesta huolehtia lapseni perustarpeista ja tosiaan niitä suojaussääntöjä noudattaen.
   Ihanaa kevättä sinulle ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *