Hae
Arjen suklaasuukkoja

Aavemainen ostosreissu Isossa Omenassa

Kotoilua ja korona-arkea viettäessä olen kaivannut ajoittain Ison Omenan käytävien vilskettä, eloa ja elämää, joka koko kauppakeskuksessa välittyy ja vie mukanaan. Joka paikka on hyvää energiaa täynnä, kun ihmiset syövät täysissä lounasravintoloissa, jonottavat markettien kassoilla ja katselevat tulevan sesonkien uutuusvaatteita liikkeiden ikkunoista.

Mutta nyt, kun pakon edessä kävin pari päivää sitten hyvin suojautuneena hoitamassa tulevan kesän ja kevään vaatehankintoja Lucalle, niin järkytyin. Sitä millaiseksi aavemaiseksi paikaksi Iso Omena on muuttunut. Lähes puolet liikkeistä oli suljettuna, Meet-ravintolamaailman käytävillä oli hämärää ja ainoastaan muutaman ravintolan ovi oli auki mainostaen take away -ruoan myyntiä sekä ne harvat liikkeet, jotka edes auki olivat, kärsivät selkeästi asiakaskadosta. Aivan järkyttävää ja huomasin, että vanhasta tunnelmasta ei ollut jäljellä mitään.

Olin etukäteen selvittänyt, että Popin lastenvaateliike oli auki kyseisenä ajankohtana eli keskellä päivää keskellä viikkoa. Olin liikkeen ainoa asiakas, joten eipä tarvinnut pelätä ihmisvilinään joutumista. Tein kerralla kaikki hankinnat ja löysinkin kaiken helposti.

Reissun jälkeen oli ihmettelevä olo. Tajusin miten hankalassa jamassa yritykset oikeasti ovat. Toki postimyynti ja verkkokauppa ilmeisesti vetävät, mutta silti. Iso Omena on näyttänyt yrityksille hienoa esimerkkiä ja lopettanut vuokran perimiset ravintoloilta huhti- ja toukokuun ajalta sekä joustaa myös muiden alan yritysten kanssa. Ilman tällaisia toimia nousu koronan aiheuttaman syöksyn jälkeen taitaisi olla mahdotonta. Ei tätä oikein voi uskoa todeksi, että koko Espoon eläväinen kauppapaikka on muuttunut lähes autioksi ja aavemaiseksi. Mutta uskottava se on, kun omin silmin näin.

Postauksen loppuun hieman iloisemmat tunnelmat. Luca ihastui uuteen hellehattuunsa siinä määrin, ettei olisi halunnut riisua sitä päästään koko päivänä ja muutkin vaatehankinnat onnistuivat ja poika tutki niitä mielenkiinnolla. Hatun väri onkin pääsiäisen ajankohtaan sopiva keltainen, joten lopetetaan tämä postaus kuvaan Lucasta onnellisena uuden hatun kanssa.

Iloista pääsiäisen aikaa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *