Hae
Arjen suklaasuukkoja

Lifestyle TV-ohjelma suositus

Olen koukussa, pakko myöntää. Nimittäin erääseen lifestyle TV-sarjaan, jonka avulla matkustan kotisohvalla ympäri maapalloa. Nyt kun olemme koronan vuoksi jumissa omissa kodeissamme, eikä matkustelusta voi kuin haaveilla, niin olen löytänyt aamupäiviini unelmia kaukomaista television välityksellä.

Tämä TV-sarja on TV5-kanavalla pyörivä Asunnon metsästäjät maailmalla niminen ohjelma, joka tarjoaa täydellisiä unelmia ja irtiottoa arjesta. Juuri niitä haaveilevia hetkiä, joita nyt tunnen tarvitsevani.

Homman nimi on seuraava. Sinkku, pariskunta tai perhe muuttaa Yhdysvalloista joko eläkepäivien, työn tai opiskelun vuoksi Eurooppaan, Etelä-Amerikkaan, Aasiaan, Kiinaan tai oikeastaan mihin tahansa maailman kolkkaan ja hyppää tuntemattomaan turvallisesta oravan pyörästä. Etsittävä kohde voi olla myös ns. kakkoskoti.

Paikallinen kiinteistönvälittäjä esittelee heille kolme kohdetta, jotka valikoituvat muuttajien toiveiden mukaisesti. Yleensä toiveet ylittävät budjetin ja muuttajat joutuvat miettimään mikä on tärkeintä uudessa tulevassa kotimaassa. Kohteet ovat yleensä sellaisia, että yksi alittaa hieman budjetin, mutta toiveista joku keskeinen ei toteudu. Seuraava kohde on aika lähellä budjetin rajoissa, mutta joku tai jotkut toiveet eivät kuitenkaan täyty. Lopuksi esiteltävä kohde on sellainen, joka laittaa budjetin paukkumaan, mutta sen tarkoituksena onkin näyttää paljonko kaikkien toiveiden toteuttaminen maksaisi.

Asuntokierroksen jälkeen perhe, pariskunta tai sinkku ystävänsä avustuksella sulkee pois ensiksi kohteen, joka soveltuu uudeksi kodiksi kaikkein vähiten. On kutkuttavaa arvata mikä se kohde on ja nähdä osuuko oma arvaus oikeaan. Lopuksi sitten puntaroidaan jäljelle jääviä vaihtoehtoja ja valitaan toinen, josta sitten tulee uusi koti uudessa maassa.

Lopussa näytetään vielä uutta elämää uudessa maassa 3-6 kuukauden jälkeen muutosta. Nämä otokset ovat täynnä hymyä, onnea, rentoutta ja niitä toteutuneita unelmia uudesta elämästä jossain eksoottisessa paikassa. Ei tästä voi kuin nauttia ja myötäelää vahvasti onnistuneen muutoksen mukana. Täydellisiä oman kotisohvan unelmia, joita minä ainakin tarvitsen korona-arjen piristykseksi.

Ihania hetkiä koukuttavien ohjelmien parissa ?

3 kommenttia

  1. Tuija Mäki kirjoitti:

    Hyvä.

  2. Tuula kirjoitti:

    Täytyypä katsastaa tuo ohjelma. Kaikki asunnon ostoon ja remontointiin liittyvä kiinnostaa itseäni kovasti. Muutenkin kyllä on telkkarin katselu lisääntynyt tässä korona-aikana. Vanha näyttö vaan alkaa olla jo aikansä elänyt ja turhan pienikin. Puolisoni kovasti haaveilee isosta led screen- telkkarista. https://leditaulu.fi/ratkaisut/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *