Hae
Arjen suklaasuukkoja

Elämän ensimmäinen polkupyörä

Tänään oli aika lunastaa mummon Lucalle antama 2-vuotis syntymäpäivälahja, joka oli elämän ensimmäinen polkupyörä. Kevät tulee vauhdilla, aurinko lämmittää mukavasti ja siksi siis inspiroiduimme lähtemään pyöräkaupoille.

Valikoimaa ja kauppoja eteläisessä Espoossa riittää hyvin. Nyt päätimme toteuttaa hankinnat Suomenojan XXL-urheilukaupassa, josta saimme tarvittavan kevättakin samalla.

Ajatuksena oli hankkia joko potkupyörä tai apupyöräinen pyörä. Potkupyörällä Luca on ajanut puistoissa ja tykännyt, mutta pidimme sitä sitten kuitenkin turhana välivaiheena ja päädyimme suoraan apupyöräiseen pikkupyörään, jonka poika itse rivistä valitsi. Taisi sininen ja vihreä väri houkuttaa, koska ne kuuluu lempiväreihin. Muitakin tutkittiin mutta tähän poika päätyi.

Sen verran jännittävä oli reissu pyöräkauppaan, että väsymys otti pojasta voiton kotimatkalla. Vaikka olimme jo etukäteen puhuneet pyörän hankinnasta ja lukeneet asiasta Ruu -sarjan Ruu osaa pyöräillä kirjasta, jonka ansiosta pyörä ja pyöräily tuli tutuksi. Muita sarjan kirjoja on Ruu ja uusi tukka, Ruu ja lentomatka sekä Ruu ja vauva, joista seuraavaksi alamme tutustua parturilla käyntiin. Tähän asti olen nimittäin itse leikannut Lucan hiukset vierastuksen vuoksi, mutta ehkä Ruun antama esimerkki rohkaisee ja saadaan poika vielä istutettua parturin tuoliin. Se olisi kiva, koska poika on perinyt minulta paksut hiukset, joten lopputuloksesta saisi hienon.

Nyt vain sitten opettelemaan pyöräilyn saloja ja kesää odottelemaan, kun ollaan saatu pojalle pyörä alle. Vielä pieni hienosäätö satulaan ja pyöräkori eteen Puhia ja Nasua varten, niin pyöräkoulu voi alkaa.

Ihanaa viikonlopun jatkoa ja lauantai-iltaa ?

2 kommenttia

  1. Johanna kirjoitti:

    Kaksipyöräinen potkupyörä ei todellakaan ole turha välivaihe vaan paras olisi jos lapsi ensin opettelisi tasapainon potkupyörällä ja sitten voisi siirtyä tavalliseen pyörään ilman apupyöriä. Toisaalta oppii sitä muutenkin. Mun esikoinen ei syttynyt potkupyörälle joten aloitettiin tuollaisella systeemillä kuin te eli tavispyörä apupyörillä. Noin 5-6-vuoden iässä sit opeteltiin apupyöristä pois mutta potkupyörällä harjoitelleet saattavat ajaa ilman apupyöriä jo 2-3-vuotiaana joten kokeilen kyllä tällä nuoremmalla lapsellani potkupyörää. Ne ei ole edes kalliita.

    • suvimaarit kirjoitti:

      Potkupyörä on kiva ja hyödyllinen pyörä sekä tuttu myös meidän perheessä. Meillä päädyttiin tähän valintaan Lucan kehitysasteen ja pyöräliikkeen myyjän suosituksen kautta. Innoissaan poika on uudesta pyörästä ja heti tänään aloitetaan ulkopyöräilyt ? Aurinko paistaa ja kevät on tullut ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *