Hae
Arjen suklaasuukkoja

Kotisohvan unelmia, kun eipä tässä muutakaan voi

Meidän unelmat ja haaveet meni murskaksi koronan myötä. Olimme haaveilleet ihanista perhematkoista, joita olisi ollut hyvä toteuttaa nyt, kun Luca jo ymmärtää odottaa matkaa lentokoneessa kivana juttuna, ja että perillä odottaa uima-allas sekä kesä. Tähän pienen pojan unelmaan kuuluu uimista lähes aamusta iltaan, jäätelöä sekä kiireetön isä ja äiti.

Meillä oli suunnitelmissa lopultakin mennä niihin kahteen paikkaan, joihin emme ole syystä tai toisesta aiemmin ehtineet tai päässeet. Nimittäin tutustua Kroatiaan ja Espanjan Marbellaan. Näillä näkymin pitää olla kiitollinen, jos pääsemme edes juhannuksena tai koko kesänä Pohjanmaan mökille mökkeilemään ja rantasaunasta nauttimaan.

On tämä kurjaa, kun ei voi itsestä riippumattomista syistä tarjota lapselleen kaikkia niitä ihania elämyksiä, joita olimme suunnitelleet. Totta kai niitä myös itse olisi kaivannut ja nauttinut suuresti, koska olen kesän ja lämmön lapsi.

Erityisen ikävää on, että Luca tajuaa jo toivoa, että mennään lentokoneeseen ja olisipa kesä. Näin äkkiä hän on oppinut matkustamisen ihanuuden ja näinhän olemme tarkoituksella häntä opettaneet viemällä ympäri maapalloa. Meistä on tärkeätä, että lapsi oppii ja näkee maailmaa oman kodin ja kulttuurin ulkopuolelta. Matkustus avartaa, näin se on.

Nyt täytyy vain kehitellä muita suunnitelmia ja tyytyä katselemaan vanhoja lomakuvia sekä toivomaan sellaista ennätyskuumaa kesää tänne Suomeen, josta saimme muutama vuosi sitten nauttia. Se taisi olla Lucan vauvavuosi silloin ja poika nukkui pelkässä vaipassa valoisina kesäöinä. Se oli ihana kesä ja meitä kuumuus ei haitannut lainkaan.

Suomeen saapuvasta kuumasta kesästä voimme nyt haaveilla ja toivoa sen toteutuvan. Vaikka vanhan kansan ennustuksen mukaan lämmintä talvea seuraa kylmä kesä. Nyt jos koskaan toivoisi ennustuksen menevän aivan totaalisesti pieleen.

Ihanaa unelmointia ja loppuviikkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *