Hae
Arjen suklaasuukkoja

Korona-arjen tunnelmia taaperon kanssa

Uusi viikko taas startannut ja Uusimaa on eristetty. Ihan uskomatonta, mutta välttämätöntä. Koronavirus on ja pysyy yhteiskunnassamme vielä pitkään ja sen mukaan meidän on elettävä. Olemme uuden ja erilaisen arjen keskellä. Tietyt asiat on hoidettava ja elämän jatkuttava varotoimien keskellä.

Kirjoitin viime viikolla Lucan sekaisin olevasta unirytmistä, johon saimme jo helpotusta. Eilinen kesäaikaan siirtyminen toi rytmin hakuun uusia haasteita, mutta voiton puolella olemme. Arki on alkanut asettua uusien rutiinien ympärille ja vanha arki alkaa olla muisto. Näin äkkiä sitä todellakin on tottunut uuteen ja kotiin keskittyvään elämään. Kotoiluhan on kivaa, eikä siitä tarvitse kerrankaan tuntea syyllisyyttä.

Meillä sopeutumista helpotti se, että en ole koskaan ollut jatkuvasti menossa oleva persoona. Koti on paras paikka, missä ei ole koskaan oikein ehtinyt viettää tarpeeksi aikaa ja se on ollut sääli.

Nyt me syödään ja leikitään aamulla kaikessa rauhassa, katsellaan Ryhmä Hauta Yle Areenalta ja lounaan jälkeen lähdetään ulkoilemaan. Leikitään omalla pihalla, käydään naapurin mummolassa hiekkalaatikkoleikeissä sekä viedään koiria läheiseen pienvenesatamaan, jossa Luca tykkää heitellä kiviä mereen ja katsella uiskentelevia sorsia sekä ihmetellä kevään merkkejä. Sitten kotiin välipalalle ja mahdollisille päiväunille ennen illan leikkejä ja puuhia. Rentoa ja kivaa, kun vain asennoituu oikein asetettuihin rajoituksiin.

Elämä soljuu eteenpäin rauhallisesti ja kesä on kohta edessä. Millainen kesä meille tuleekaan, se jää nähtäväksi ja mietityttää itseäni aika paljon. Nyt kuitenkin kotoillaan, huolehditaan sitä kautta riskiryhmistä ja toisistamme sekä noudatetaan annettuja ohjeita.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *