Hae
Arjen suklaasuukkoja

Aitoa italialaista pitsaa omassa leivinuunissa

Meillä ei ollutkaan tälla viikolla pitsaperjantaita, vaan pitsasunnuntai, jonka valmistelut alkoi jo eilen. Pakko myöntää, että itse en ole toiminut leipurina, vaan tekijinä oli tällä kertaa perheeni miehet eli rakas aviomies ja 2-vuotias Luca poikamme. Minä sain nauttia lopputuloksesta ja ihastella itse tekoprosessia, joka sekin omanlaista taidetta on.

Eilen pojilla oli niin sanottu sotkupäivä, jolloin valmistui pohjan taikina kohoamaan liinan alle yöksi ja tomaattikastike. Lisäksi leivinuunia lämmitettiin valmiiksi muutamalla pesällisellä, koska normaalisti poltamme tulta sen alapuolella olevassa takassa. Näin uuni oli valmiina tänään kohoamaan 400 asteen lämpötilaan, jossa pitsoja käytetään ainoastaan muutama minuutti ja sitten ovatkin valmiita herkutteluun.

Pohjan taikinassa on oleellista käyttää 00-jauhoja ja tuorehiivaa, jotka takaavat aidon italialaisen pitsanautinnon. Muuten pohjan voit tehdä oman tottumuksen mukaisesti.

Tomaattikastikkeeseen tarvitset: 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja (San Marzano), 20 g suolaa, 20 g oliiviöljyä, 2 valkosipulinkynttä ja tuoretta basilikaa, jotka sekoitetaan kastikkeeksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Jos kotoasi löytyy leivinuuni tai sinulla on muuten mahdollista sellaista käyttää, niin voin vahvasti suositella. Maku on todellakin parempi kuin sähköuunin pitsassa, pohja rapsakampi ja makunautinto taivaallinen. Maistui meidän perheessä ainakin tosi hyvin ja oli mukavaa puuhaa näin kotona vietetylle viikonlopulle.

Herkullisia pitsanautintoja kaikille ja hyvää alkavaa viikkoa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *