Hae
Arjen suklaasuukkoja

Koronan konkreettiset vaikutukset arkeemme

Minä myönnän, että olen huolestunut. Alleviivaan sanaa huolestunut, enkä ole paniikissa ja kykenen vielä ajattelemaan järkevästi. Olen iloinen hallituksen pitämästä tiedotustilaisuudesta ja siitä, että asia otetaan vakavasti. Halleluja, vihdoinkin. Eihän kukaan tietenkään nauti rajoituksista, mutta kuten sanottu, niin nämä on yhteiset talkoot, joihin meidän kaikkien on osallistuttava, jotta tilanteesta selvittäisiin mahdollisimman nopeasti ja vähillä henkilövahingoilla.

Miten minä ja perheemme sitten näihin talkoisiin osallistumme ja miten arkemme pienen pojan vanhempina muuttuu? Hop Lopissa ja kauppakeskusten leikkipaikoilla lopetimme käynnit jo aikoja sitten. Ei pelkästään koronan, vaan myös liikkeellä olevien influenssan ja flunssan takia. Pöpöjä on nyt siellä ja täällä, eikä koskaan voi tietää miten likainen kaupan maksupääte, hissin nappula tai julkisissa tiloissa oleva oven kahva oikeasti on. Varovaisuutta ja tervettä järkeä olen noudattanut jo pitkään, jolla tarkoitan erityisesti käsien huolellista pesua ja käsidesin mukana kantamista kodin ulkopuolisten asioiden hoitamisessa.

Matkustamisesta ulkomaille olimme muutenkin ajatelleet pitää taukoa koronan takia. Aivan terveen järjen vuoksi, ei paniikin. Matkustaminen ei ole nyt järkevää, eikä hallituksen päätöksen mukaan myöskään tilapäisesti edes mahdollista. En ymmärrä lainkaan ihmisiä, jotka ovat lähteneet epidemia-alueille lomalle. Niin itsekästä ja lyhytnäköistä toimintaa. Suomen koronat ovat alkujaan tuontitavaraa. En voi käsittää, että jotkut lähtevät ehdoin tahdoin tartuttamaan itsensä ja sitten siihen perään läheisensä Suomessa. Aivan käsittämätöntä ja edesvastuutonta touhua heiltä.

Mieheni on saanut vahvan suosituksen töistä siirtyä etätyöhön ja näin hän on toiminutkin niin pitkälle kuin mahdollista. Tämä helpottaa jatkossa Lucan hoitoa, koska voimme vuorotella ja toinen pääsee käymään kaupassa, lenkittämään koiria ja tekemään muita hoidettavia asioita. Emme halua ottaa poikaa mukaan edes Ison Omenan marketteihin tällä hetkellä. Halu suojella omaa pientä lasta on niin vahva. Taivaan kiitos olen vielä kotiäiti ja poika kotihoidossa, joten riski saada tartunta on huomattavasti pienempi verrattuna siihen, että olisin kodin ulkopuolisessa työelämässä ja poika jo päiväkodissa pöpöjen keskellä.

Tälle viikolle aiottu mummolareissu on myös peruttu. Erityisesti äitini kuuluu koronan riskiryhmään ja haluamme siskoni kanssa noudattaa annettua ohjeistusta ikäihmisten suojelemisesta. Lisäksi kaikesta varovaisuudesta huolimatta olen kärsinyt viime viikkoina flunssan oireista, joka voi olla raju tai jopa vaarallinen iäkkäimmille ihmisille. Parempi siis varoa ja miettiä ennalta omaa toimintaa. Itse en ole flunssasta huolissani, joka on minusta täysin tavallinen kausiflunssa.

Luulen, että arki muotoutuu uudenlaiseksi lähiviikkoina ja vaikutukset selviävät kunnolla vasta ajan kanssa. Elämistä en aio lopettaa, mutta omaa käyttäytymistä ja tapaa elää on syytä nyt pohtia. Onneksi oma koti on aina ollut meidän perheelle se maailman paras paikka, oli sitten koronan uhkaa tai ei.

Terveyttä, hyvinvointia ja mielenrauhaa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *