Hae
Arjen suklaasuukkoja
Kaupallinen yhteistyö

Bloggaajamatkalla Jyväskylän kauniissa maisemissa

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä/IhanNaiset

Ihanaa, Jyväskylään! Näin ajattelin, kun sain meiliini kutsun Visit Jyväskylän/IhanNaisten järjestämälle bloggaajamatkalle 7.-8.3, jolle ehdottomasti halusin mukaan. Vastasin heti kutsuun myöntävästi ja vahvistus osallistumisesta seurasi perässä. Sitten vain järjestämään pojan hoitoa ja varaamaan junalippuja Jyväskylään Helsingistä ja takaisin. Olin aika täpinöissäni matkasta, koska Jyväskylä edustaa minulle kappaletta kauneinta Suomea. Ihanat järvet, luonnonkauniit maisemat, viihtyisä kävelykatu, rallia ja kulttuuria sekä koko kaupungin tunnelma, jonka olen aina kokenut viihtyisäksi ja kutsuvaksi. Tajusin myös, että matka tulisi olemaan ensimmäinen kerta, kun tulisin olemaan yötä poissa kotoa sitten lapseni syntymän, joka hieman jännitti. Kuitenkin olin sitä mieltä, että perheelleni omistautuneena äitinä olisin ansainnut yhden vuorokauden hyvässä seurassa ja ihanissa Jyväskylän maisemissa, jotka todellakin tarjosivat parasta antiaan.

https://visitjyvaskyla.fi

https://visitjyvaskyla.fi/ihannaiset/tarjoukset

Neste Rallin 6.-9.8.2020 juhlavuosi ja sen valmistelut

Kokoonnuimme Jyväskylän Matkakeskuksen edessä, jossa matkamme emäntä Johanna Maasola odotteli meitä. Sitten vain jätimme tavarat bussiin ja kun koko porukka oli kasassa, niin kävelimme hotelli Paviljonkiin kuulemaan tulevan kesän Neste Rallin 70. juhlavuoden valmistelujen etenemisestä ja ylipäänsä siitä, miten Suomen isoin urheilutapahtuma saadaan organisoitua toimivaksi ja juhlavaksi. Juhlavuoden reitille on koottu yhteen yleisön suosikit vuosikymmenien varrelta. Jyväskylän Neste Ralli tunnetaan erityisesti kaupunkierikoiskokeista. Harju ja Laajavuori tarjoavat yleisölle sitä taattua vauhdin hurmaa kaupungin keskustassa ja Laajavuoressa juhlitaan sunnuntaina mielettömät podiumseremoniat. Lisäksi reitillä ollaan saatu säilytettyä osa Ouninpohjan erikoiskoetta nykyisistä rallin säännöistä huolimatta. Rallia on mahdollisuus päästä seuraamaan upeissa VIP-luokan puitteissa kaikkina kilpailupäivinä. Tarjolla on torstaina ja perjantaina Harjun kaupunkierikoiskoe, perjantaina Humalamäen metsäerikoiskoe sekä lauantaina ja sunnuntaina Laajavuoren kaupunkierikoiskoe. Näiden lisäksi tarjolla on juhlavuoden kunniaksi Humalamäen metsäerikoiskokeella täysin ainutlaatuinen tapa rallin tunnelmointiin, nimittäin Humalamäki VIP Sauna Village. Tähän pakettiin kuuluu saunomista saunakylän 5 eri saunassa, kylpytynnyreiden käyttöoikeus, VIP emäntien ja -isäntien palvelut, grilli kuumana jatkuvasti, ruokailu, tervetulojuoma ja anniskeluoikeudet VIP tyyliin sekä bussikuljetus Jyväskylästä. Aivan mieletön ja suomalaiseen kulttuuriin sopiva tapa päästä nauttimaan rallista ja koko paketti on tarjolla hintaan 199 euroa/henkilö (+alv 24%). Tähän ja muihin Neste Rallin VIP tilaisuuksiin sekä Neste Ralliin pääset tutustumaan alla olevien linkkien kautta:

https://www.nesterallyfinland.fi/

https://www.nesterallyfinland.fi/vip/

Lounaalla ranskalaisessa Frans & Sandra ravintolassa

Aamupäivän vietettyämme rallin kiehtovassa maailmassa olikin aika suunnata Jyväskylän ranskalaisimpaan bistroon eli Frans & Sandraan, joka sijaitsee Jyväskylän keskustassa (Hannikaisenkatu 35). Siellä meitä odotti ravintolapäällikkö Kalle Heinäsuo, kauniisti katettu pöytä ja tervetuliaisjuomana lasilliset kuohuvaa. Saimme kuulla ravintolan menusta ja ihastella ravintolasalin miljöötä, joka viimeistään herätti kaikkien ruokahalun. Saimme suositukseksi alkupaloille erilaiset juusto- ja lihatapakset lisukkeineen leipäkorin kanssa, jotka tarjoiltiin isoilla tarjottimilla. Alkupalojen nauttimisen yhteydessä oli hyvä tilaisuus tutustua muuhun matkaseurueeseen paremmin ja kuulla esittelyjen kautta jokaisen blogista sekä taustasta bloggaajana. Esittelyjen aikana herkulliset alkupalat katosivat vadeilta kuin huomaamatta ja oli aika kuulla pääruoan vaihtoehdoista. A la Carte listalta itselleni valikoitui panang-maalaiskananpoika, johon kuului kasviscouscous, sitrusjogurtti ja broccolini. Tämä osoittautui erinomaiseksi valinnaksi ja ranskalaisen keittiön rakkaus ruokaan välittyi annoksen onnistuneesta makuyhdistelmästä. Herkullisen lounaan kruununa saimme maistaa mantelikakkua ja uuniomenajäätelöä, joka tarjoiltiin manteli-suklaamoussen ja sokerihuurrutettujen pähkinöiden kera. Kokemus ravintolasta oli miellyttävän ranskalainen, jossa varmasti viihtyvät niin pariskunnat romanttisella illallisella kuin perheet rennon päivällisen merkeissä. Tänne aion ehdottomasti palata perheeni kanssa, kun Jyväskylän suunnalla olemme seuraavan kerran. Tyylikästä, mutta rentoa, eli hyvin ranskalaista siis.

https://www.raflaamo.fi/fi/jyvaskyla/frans-sandra-jyvaskyla

Keskisuomalaisuuden juurilla

Lounaan jälkeen siirryimme bussiin ja matkamme jatkui kohti Keski-Suomen museota (tuttavallisemmin KeMuun), joka oli itselleni uusi vierailun kohde ja siksi olinkin jo etukäteen odottanut tutustumista tähän Alvar Aallon suunnittelemaan museoon. Keski-Suomen museo on kulttuurihistoriallinen museo, joka toimii Keski-Suomen maakuntamuseona ja Jyväskylän kaupunginmuseona, jossa näyttelyiden lisäksi harjoitetaan tutkimusta. Aloitimme museokierroksen pohjakerroksesta, jossa on tällä hetkellä Miljoonasade – suomirokkia ja kasvukipuja näyttely. Pidän siitä, että museossa on huomioitu myös musiikin taide ja otettu huomioon eri ikäiset kävijät ja heidän kiinnostuksen kohteensa. Tämän näyttelyn helmiä olivat muun muassa lehtiartikkeleista koostuva näyttelyseinä, levykokoelmat ja kartta Suomen rokkibändien synnyinkaupungeista. Seuraavissa kerroksissa on Keskisuomalaisuutta etsimässä teemainen näyttely, jossa voi muun muassa kokeilla kalliomaalauksen tekoa nykytekniikalla, piipahtaa saunassa ja elokuvissa, katsella Keski-Suomen muuttuneita maisemia ja nähdä matkan Alvar-pojan opastamana yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään. Ylimmästä kerroksesta löytyy puolestaan Dominoefekti nimellä kulkeva näyttely, jonka kautta pääsee tutustumaan vanhempaan ja uudempaan keskisuomalaiseen taiteeseen sekä nykytaiteeseen. Näyttelyn vetovoimana toimii muun muassa Jonas Heiskasen, Veikko Hirvimäen ja Ulla Virran taide. Kokonaisuutena näyttelyt tarjoavat kattavan taide-elämyksen, josta löytyy jokaiselle jotakin erityisen kiinnostavaa nähtävää.

https://www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo

Hotelli Verso – Suomen ensimmäinen urbaanihotelli

Hienon päivän kääntyessä iltaa kohti bussimme suuntana oli Jyväskylän ydinkeskustan kävelykatu ja majoituspaikkanamme toiminut urbaanihotelli Hotelli Verso, jonka vastaanotosta saimme avainkortit hotellihuoneisiin. Hotelli Verson huoneet noudattelevat tyyliltään modernia ja kutsuvan kodikasta ilmettä. Kotimaiset tuotteet on otettu osaksi vieraiden viihtyvyyttä, josta täytyy antaa erikoiskiitokset. Huoneen oven avattuani huomasin ensimmäiseksi sängyn päällä olevan tervetuliaislahjan, joka oli klassinen Fazerin sininen maitosuklaalevy. Kylpyhuoneesta löysin Lumenen laadukkaat ja vegaaniset kylpytuotteet, joita oli taivaallista päästä testaamaan pitkän vaahtokylvyn muodossa. Onneksi aikataulu antoi sen verran myötä, että kylvystä ehti nauttia kunnolla ja nautintoa täydensi lasillinen kylmää valkoviiniä, jonka löysin minibaarin valikoimista. Oli muuten aika täydellinen ja rentouttava päätös upealle päivälle, jonka aikana saimme nähdä Jyväskylän monipuoliset kasvot turistien ja toki myös kaupungin omien asukkaiden viihtyvyyden takaamiseksi.

Illallinen ravintola Pöllöwaarissa

Tavaroiden purkamisen ja lepohetken jälkeen tapasin matkaporukkamme Hotelli Verson aulassa, josta lähdimme iltaa viettämään ravintola Pöllöwaariin. Ravintola Pöllöwaarin viimeistellyt ja sesongin mukaiset annokset tarjoillaan silmiä hivelevän kauniissa ympäristössä ja sen yhteydessä toimii boutique hotelli Yöpuu sekä viinibaari. Illallisen emäntänä meillä toimi asiantuntevin ottein paikan hotelli- ja ravintolapäällikkö Ulla Häkkinen. Ilta alkoi kuohuvalla ja menun sekä rakennuksen toimintojen esittelyllä. Alkupalaksi meille tarjottiin paistettua kampasimpukkaa, paahto-omppupyrettä ja sitrusta, joka sisälsi sitruslientä, sitruunageeliä ja vesikrassiöljyä. Kampasimpukka on yksi minun ehdottomista lempivalinnoista alkuruokana, joten olin tästä erityisen hyvilläni. Pöllöwaarin aidossa voissa paistettu kampasimpukka maistui hyvälle, mutta annoksen kaunista ulkonäköä on myös kehuttava. Pääruokana söin ylikypsää härän poskea ja piparjuurta sekä puikulaperunaa ja pikkelipalsternakkaa. Härän poski oli pidetty vakumoituna yön yli timjamin ja mustapippurin kera ja pussin liemi otettu talteen lämmitystä varten. Liha oli täydellisen mureaa ja herkullista lehtipersiljaöljyn ja paahdetun juuripersiljan täydennettyä annoksen maut. Jälkiruokana saimme paahtoruisjäätelöä ja itse tehdyllä kuusisokerilla marinoituja mustikoita. Annokseen makua antoi myös kuusiöljy, pikkelikuusenkerkkä ja paahtoruisremaux. Eipä voi muuta todeta, kuin että hyvää oli ja täyden suosituksen arvoista.

https://www.ravintolapollowaari.fi/

Koko päivän kestäneen Jyväskylän seikkailun ja Pöllöwaarin tarjoaman täyteläisen illallisen jälkeen hotellin sänky alkoi tuntua houkuttelevalle paikalle. Osa porukasta taisi jäädä vielä yömyssylle Hotelli Verson aulabaariin, mutta itseäni sänky kutsui niin voimakkaasti, että kuuman suihkun jälkeen oli aika pujahtaa ihanien puhtaiden ja valkoisten lakanoiden väliin. Sieltä sitten aamulla heräilin, nautin kiireettömyydestä ja Jyväskylän kävelykadun sykkeestä, johon huoneeni ikkuna avautui. Kun olin tarpeeksi saanut heräillä, juoda aamuteetä sängyssä telkkaria katsellen ja käydä vielä kerran lämpimässä vaahtokylvyssä, niin jäljellä oli enää se yksi ohjelmanumero ennen kotimatkan alkua. Tietenkin aamupala, eikä mikä tahansa aamupala, vaan hotellin aamupala, joka on Versossa tarjolla sunnuntaisin kahteentoista saakka. Aamupala on minulle hotellin valinnassa tärkeä tekijä, enkä voi keksiä yhtään moitetta tai puutetta Hotelli Verson tarjoamasta aamupalasta. Kaikkea nimittäin löytyi: yön yli haudutettua uuni ohrapuuroa, leipävalikoima, leikkeleitä, juustoja, marjoa ja hedelmiä, kokin paistamia lämpimiä ruoka-annoksia ja jälkiruokapöytä sekä asiaan kuuluvat kylmät ja kuumat juomat. Aamupalan jälkeen oli hyvä sanoa kiitokset Hotelli Versolle ja aloittaa matka kotiin, jossa kaikki oli sujunut hyvin äidin poissaolosta huolimatta.

https://www.hotelliverso.fi/fi/1/verso

Suuret Kiitokset ihanasta bloggaajamatkasta Visit Jyväskylälle/IhanNaisille, unohtamatta matkamme emäntää Johanna Maasolaa, osallistuneita yrityksiä sekä kiitokset myös porukan muille bloggaajille hauskasta seurasta. Kiitos Jyväskylä, nähdään taas pian!

Menossa mukana oli itseni lisäksi:

Tyttö sinä olet vahva
Kristallikimara
Mansikkapilvi
Minnean muruja
Kiljusten blogi
Matkalle lähelle tai kaus
Joko mennään
Hannamaria
Optimismia ja energiaa

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä/IhanNaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *