Hae
Arjen suklaasuukkoja

Tutustuminen päiväkotiin

Tänään olimme tutustumassa mahdollisesti Lucan tulevaan päiväkotiin, jossa pojan on tarkoitus aloittaa harjoittelu 1.8. alkaen. Kyseessä on ihanan pieni päiväkoti kotiamme lähellä, jossa on vain kaksi ryhmää. Päiväkoti on yksityinen englannin kieleen painottuva, jossa pienten lasten ryhmä kuitenkin toimii pääasiassa suomen kielellä.

Tutustuminen päiväkotiin herätti monenlaisia ajatuksia. Päällimmäisenä tunteena on haikeus ja irtipäästämisen vaikeus. Onneksi tulossa on vielä kokonainen kesä ennen syksyn tuloa, joka saadaan olla Lucan kanssa yhdessä. Joskushan sitä on äidin lapsesta päästettävä irti, mutta joo aina se vähän kirpaisee ja huolettaa, kun ei voi olla enää hoivaamassa ja vahtimassa kaiken aikaa.

Hyvä puoli on se, että poika saa niitä aktiviteetteja ja kavereita, joita hän varmasti alkaa pian kaipaamaan. Toisaalta en haluaisi laittaa lastani kokopäiväiseen päiväkotiin, kuten olen aiemminkin kirjoittanut. Jos mahdollisuus olisi, niin Luca kävisi päiväkodissa vain osa-aikaisesti, vaikka puolikasta päivää. Tavallaan se olisi kerhotoimintaan verrattavissa, joka olisi pojan kehitykselle varmasti hyväksi.

Realiteetit sekä minun että mieheni töiden suhteen kuitenkin on sellaiset, että teemme molemmat kokoaikaisesti töitä. Etäpäivillä voi hieman nipistää hoitopäivän pituudesta, koska työmatkoihin ei kulu aikaa. Kaikki on aina pois pojan hoitoajasta. Saa nähdä millaiseksi homma sitten muotoutuu, mikäli tähän ratkaisuun päädymme.

Päiväkodissa käynti oli tavallaan hyvä juttu, koska se valmisteli myös minua tulevaan. Nyt jäämme hauduttelemaan asiaa ja ensisijaisesti mielessäni on kuitenkin kevään ja lämmön odottelu. Vielä en halua liikaa ajatella syksyä. Syksy on mielessäni taka-alalla ja hyvä niin, koska nykyhetkestä nauttiminen ja siinä eläminen on hirvittävän tärkeä juttu.

Ihanaa viikon jatkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *