Hae
Arjen suklaasuukkoja

Salaisuuksia minusta – Ystäväkirjan yllättävät paljastukset

Ystävänpäivän aikoihin monien blogien kautta tuli haasteita osallistua klassiseen ystäväkirja-haasteeseen. Ystäväkirjat on kaikille tytöille tuttuja juttuja yläasteen ajoilta. Mitäs niissä oikein kysyttiinkään ja vastattiin? Harrastuksia, ihastuksen kohdetta, johon vastattiin, (jos oltiin rohkeita), lemmikkiä ja muuta sellaista. En ollut epäkohtelias, kun en heti vastannut, vaan tarkoituksella panttasin vastaamista Vaikuttajamedialle muuton jälkeiseen aikaan. Tämä haaste on nimittäin hauska tapa kertoa lisää itsestäni ihmisenä, naisena, äitinä ja vaimona. Monet uudet lukijat ovat nyt vasta aloittaneet blogini seuraamisen eli tässä hieman lisää faktaa itsestäni.

Bloginimeni tarina: Arjen suklaasuukkoja nimi kuvastaa itselleni tapaa elää. Vaikka pääosin elämme tasapaksua arkea, niin haluan löytää elämästä ne positiiviset ja hauskat puolet, myös huonoina päivinä. Onhan se totta, että kun räntää sataa vaakatasossa, olet myöhässä tärkeästä tapaamisesta ja jäät juuri sinä aamuna niihin kaikkiin punaisiin liikennevaloihin, niin se ärsyttää ja paljon. Mutta kuitenkin kun pääset perille, saat märät vaatteet päältä ja huomaat, että myös moni muu on myöhässä, niin silloin aamun surkeudelle voi ehkä jo nauraa tai ainakin hymyillä. Kenenkään elämä ei ole täydellistä, mutta kaikkien elämästä löytyy niitä kohokohtia. Sellaisia hetkiä, joita on ihana muistella vielä vuosienkin päästä, jopa eläkkeellä keinutuolissa. Arjen suklaasuukkoja blogi on siis tarinaa arjesta, jossa yritetään muistaa hymyillä sateisinakin päivinä, mutta ei kuitenkaan haluta salata niitä heikkoja hetkiä, joita kaikille elämässä eteen tulee.

Perusjuttuja:

Siviilisäätyni: Naimisissa yhden miehen ja yhden pienen pojan kanssa. Tälle minusta tällä hetkellä tuntuu, koska niin sitovaa Luca poikamme hoito ja yhdessäolo vielä on. Ihanaa joka tapauksessa ja asian paras puoli on, että saan olla kahdelle komealle miehelle elämän keskipisteenä.

Asumismuotoni: 70-luvun paritalo Espoonlahdessa lähellä Isoa Omenaa. Taloa remontoimme 10 kuukautta ja käytännössä kaikki meni uusiksi huonejärjestystä, kaikkia pintoja ja puutarhaa myöten. Oli aikamoinen urakka, mutta ainakin saimme mieleisen ja omannäköisen kodin mieheni lapsuudenkodin naapuriin sekä tietenkin Lucalle kodin mummolan viereen.

Ammattini: Pidän blogia äitinä ja naisena sekä vaimona. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että olen opiskellut lakimieheksi ja se ajoittain teksteissäni näkyykin, koska saatan pohtia esimerkiksi perheiden asemaa lainsäädännön näkökulmasta. Kaikki blogini mielipiteet ovat omiani, eivätkä liity toimeen, josta olen hoitovapaalla.

Kiinalainen horoskooppini: Ei aavistustakaan, mutta täytyisi varmaankin selvittää, koska uskon horoskooppeihin. Olen neitsyt ja omaan neitsyille tyypilliset piirteet kuten siisteyden intoilun ja pikkutarkkuuden.

Harrastukset: Perhe, perhe ja liikuntaa sen verran minkä ehdin. Koirien kanssa tulee hyötyliikuntaa monta kertaa päivässä ja lisäksi teen kotijumppaa kehon painolla ja cross trainerilla.

Syvällistä:

Periaatteeni: Katso elämässä eteenpäin, mutta muista menneisyydestä ne hyvät hetket ja ota opiksesi huonoista valinnoista.

Maailmankatsomukseni: Haluaisin ja toivoisin, että se olisi avara. Tähän pyrin matkustelulla ja asioiden loputtomalla pohdiskelulla. Yritän huomioida ja kuunnella muita, enkä kuvittele olevani oikeassa mielipiteideni kanssa.

Pohdin: Kaikkea maan ja taivaan väliltä, ei ole mitään rajoja tai erityisiä aiheita.

Vihaan: Viha on niin voimakas sana ja tunne, että en usko sen juurikaan kuuluvan tunnetiloihini. Jos jotain pitää keksiä, niin ihmisiä, jotka tekevät pahaa lapsille tai eläimille.

Pyrin: Olemaan onnellinen, hyvinvoiva ja itsestä huolehtiva äiti, joka jakaa rakkautta ja huolenpitoa perheelleen omaa hyvinvointiaan unohtamatta.

Rakastan: Lastani, miestäni ja muuta perhettäni yli kaiken.

Haaveilen eniten: Tämä on hieman hankala, koska haaveita ja unelmia on niin monenlaisia ja lisäksi haaveilun kohteeni saattavat vaihtua päivän vaihtuessa toiseksi. Yhtenä hetkenä haaveilen perhelomasta kaukaisessa tropiikissa, mutta toisena hetkenä saatan vain haaveilla, että poika jo nukkuisi ja pääsisi itsekin nukkumaan. Unelmani liittyvät arkisiin hetkiin, mutta toisaalta tuleviin kokemuksiin, joita toivoisin saavani.

Kaipaan: Joskus enemmän omaa aikaa, mutta tämä onkin se yleisin asia, jota perheellinen kaipaa.

Lempi-:

värini: Hieman vaihtelee kohteen ja fiiliksen mukaan. Toisaalta roosa vaatteissa, mutta sisustuksessa tykkään luonnonväreistä.

vuodenaika: Alkukesä ja alkusyksy. Kun jotain uutta on alkamassa ja ilmassa aistii odotuksen tuntua.

eläin: Koirat tietysti ja toki omani ennen kaikkea. Ihmisten parhaimmat ja uskollisimmat ystävät.

kirja: Pidän jännityksestä ja romantiikasta, mutta viime aikoina ei ole lukemiseen jäänyt aikaa.

lomakohde: Lähi-Itä, se on vaan se paras paikka.

juoma: Vesi arkisin ja shampanja juhlassa.

tuoksu: Oman lapsen tuoksu raskaan päivän jälkeen, meren lämmin tuoksu keskellä kylmää talvea, yrttisen teen tuoksu pakkaspäivänä. Kyllähän näitä riittää. Tuoksut ovat vahva tunteiden ja muistojen herättäjä.

Kysymyksiä:

Pidätkö tytöistä vai pojista? Romanttisessa mielessä omasta miehestäni, äidin rakkaudella rakastan poikaani ja yleisesti ottaen pidän kaikista miellyttävistä ihmisistä.

Onko sinulla salaisuuksia? Varmasti, uskon, että kaikilla on. Kukaan ei kerro heti tai koskaan kaikkea. Tietyt asiat sitä haluaa pitää vain ja ainostaan itsellään. Se on minusta kaikille sallittua.

Onko sinulla valkolakkia? On, sain sen 17-vuotiaana. Suoritin luokattoman lukion kahdessa vuodessa. Minulla oli niin kova kiire pois kouluelämästä ns. aikuisten maailmaan. Lisäksi olen aina ollut sitä tyyppiä, että kun tehdään, niin tehdään sitten kunnolla ja täysillä tai ei ollenkaan. Tämä pätee urheiluun, ihmissuhteisiiin ja oikeastaan ihan kaikkeen.

Mitä tilaat baarissa? Jos joskus sinne vielä eksyn tai pääsen hetkeksi, niin taidanpa ottaa valkoviinin tai jopa sen shampanjan erikoisen hetken kunniaksi.

Onko sinulla parasta ystävää? Oma poika ja oma mies on parhaita ystäviäni. Onneksi viihdymme tiiminä.

Nämä oli yllättävän kiinnostavia ja ajattelemaan laittavia kysymyksiä. Jos joku toinenkin on laillani pantannut vastaamista tähän aikuisten ystäväkirjan haasteeseen, niin nyt sitten haastan kaikki loput mukaan tasapuolisesti. Erityisesti Vaikuttajamedian porukan.

ihania hetkiä ystävien kanssa ja hyvää alkanutta viikkoa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *