Hae
Arjen suklaasuukkoja

Missä lumi? Missä lumileikit? Outo talvi vain jatkuu jatkumistaan

Uusi viikko on taas alkanut sateisena, harmaana ja hiekkaisen likaisena. Nyt täytyy jo todeta, ettei tämä jatkuva sade ole enää kivaa, kun aurinko näyttäytyy vain harvakseltaan pilven reunuksen takaa, vain hetkeksi, kadoten taas harmaan pilvimassan taakse. Vielä joulun aikaan olin varma, ettei lauha ja outo talvi voi jatkua kevääseen asti, joten nautin lauhasta ilmasta.

Nyt kuitenkin, kun lehtien lööpit kirkuvat, että talvi on todellakin taputeltu, ainakin Etelä-Suomen osalta, niin tilalle on tullut harmitus. Olisipa ollut kuitenkin hauskaa edes muutaman kerran päästä pieneen pulkkamäkeen pojan kanssa omalle takapihalle tai pulkkailemaan rantaraittia pitkin. Tai tehdä lumiukko, pyöritellä pieniä lumipalloja lumesta, joita olisimme voineet Lucan kanssa heitellä ilmaan.

Ikävintä tässä on se miten likaiselle kaikki näyttää ja miten likaista kaikki oikeasti on. Tämän huomaan koirien tassuista, kaikista kahdeksasta kappaleesta, jotka tuovat päivittäisten useiden lenkkien jälkeen kiitettävästi hiekkaa eteisemme lattialle, vaikka kuinka yritän niitä pyyhkeeseen putsata. Eipä tarvitse miettiä mitä tekisin vähällä vapaa-ajalla, kun jatkuvasti saa olla hiekkaa lakaisemassa eteisen lattialta, ettei se kulkeutuisi koko taloon asti.

Lapsuudesta en muista yhtään talvea, ettei lunta olisi ollut, joskus jopa liiaksi asti. Ehkä nyt täytyy alkaa uskomaan ilmastonmuutoksen vaikutuksien tavoittaneen jo meidän pohjoisen Suomenkin, jos talvet todellakin alkaa tällaisia olemaan. Huh huh, jää nähtäväksi millainen kesä on tulossa tällaisen talven jälkeen. Toivon, että super kuuma, mutta lauha talvi ilmeisesti ennustaa kylmää kesää. Jospa nyt tämä ennustus menisi pieleen ja saisimme nauttia kunnon helteistä. Tuleva kesä onkin minun ja Lucan viimeinen kesä ns. vapaalla, koska syksyllä poika täyttää kolme ja työt sekä päiväkoti vääjäämättömästi alkavat.

Postauksen kuva on Lucan vauvavuodelta, jolloin pääsimme nauttimaan lumesta ja Luca sai tutustua vauvapulkan ihmeelliseen vauhtiin. Aurinkoisia päiviä odotellen ja ihanaa viikon alkua kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *