Hae
Arjen suklaasuukkoja

Näistä syistä poikamme sai nimen Luca Sakari

Nimet on hyvin tunneperäinen asia ja nimen valinta pohjautuukin yleensä tunteisiin, nimien herättämiin mielikuviin, ja siihen, mikä tuntuu oikealle nimelle omalle lapselle. Joskus nimen valinta on hankalaa, se kestää pitkään ja sopivaa nimeä joutuu makustelemaan pitkäänkin. Joskus valinta on kompromissi kahden vanhemman välillä, mutta joskus valinta on helppo, yksimielinen ja yksinkertaisen nopea päätös tehdä.

Meillä asiasta keskusteltiin minun ja mieheni välillä ja asiaa mietittiin, mutta alusta asti Luca oli minulla ykkösvaihtoehto ensimmäiseksi nimeksi ja Sakari miehelläni ainoa vaihtoehto toiseksi nimeksi. Miksi sitten asia oli näin?

Aloitetaan Luca nimestä. Olen aina halunnut lapselleni kansainvälisen nimen ja olen tykännyt Luca nimestä todella pitkään. En edes muista missä sen ensimmäistä kertaa kuulin. Suomalaiset nimet ovat myös kauniita, mutta jotenkin nykyaikaan sopii kansainvälisen nimen antaminen ja tätä valintaa tuki myös perheemme sukunimi, joka ei ole Virtanen tai Järvinen, vaan ei niin perinteinen suomalainen sukunimi. Mietimme myös muita nimiä ja olin avoimin mielin, mutta sovimme, että nimeksi tulee Luca, mikäli muita nimiä ei ala mieleen tulemaan. Mietimme ja teimme perinteisiä nimilistoja, mutta mikään muu kuin Luca ei alkanut tuntumaan oikealle. Lucassa viehätti myös se, että Luca nimellä on maailmalla perinteitä ja Luca annetaan aina miespuoliselle ihmiselle, joten senkin vuoksi nimeä on helppoa käyttää missä päin maailmaa tahansa.

Entäs sitten mistä Sakari tulee? Ehkä jo arvasitkin? Mieheni toinen nimi on Sakari, joten miehelleni oli hyvin tärkeätä, että poikamme saisi hänen nimensä. Tämä ei edes ollut ainoa syy, vaan mieheni on perinteiden mukaisesti perinyt Sakari nimen omalta isältään, joten valinta oli meille todellakin helppo. Nimien periytyminen onkin minusta todella kaunista. Suomessa on ihana perinne, jonka mukaan nimi kulkee suvussa isältä pojalle, ja vielä kun ketju jatkuu edelleen isältä seuraavalle pojalle, niin se on erityisen ihana tapa. Toki muitakin tapoja nimien periytymiseen on, mutta itse pidän tästä perinteisestä isältä pojalle tavasta.

Näin meidän poikamme sai kasteessa nimeksi Luca Sakari ja se olikin meille vanhemmille erityisen merkittävä päivä. Tästä päivästä on muistona olohuoneessamme perhekuva, joka on otettu kastejuhlasta. Kastejuhlan pidimme Lucan mummolassa ja paikan valinnassa oli myös perinteet ilmassa, sillä myös kaikki Lucan serkut on saanut kasteen mummolassa, mummon hääpuvusta tehdyssä kastemekossa.

Tulipas muuten aika tunteellinen olo, kun tätä kirjoitteli ja asiaa muisteli. Nimen antaminen omalle lapselle on niin kovin henkilökohtainen ja tärkeä asia. Edelleen olemme sitä mieltä, että valinta oli täydellisen oikea meidän pojallemme ja hienosti Luca nimi toimii käytössä sekä poika myös itse sitä sujuvasti käyttää.

Ihanaa sunnuntaipäivän jatkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *