Hae
Arjen suklaasuukkoja

Kotimatkalla – Menneen loman muistelua ja Lähi-Idän hehkutusta

No niin, koneessa taas istutaan ja huippumodernin netin turvin pystyn tätä kirjoittelemaan. Nyt suuntana koti. Poika nukkuu penkillä tehdyllä pedillä, ruoat syöty, koneen valot himmennetty ja on oman ajan aika.

Mielessä menneet, ihanat ja hauskat lomapäivät parhaassa mahdollisessa seurassa. Jotenkin lomalla tajusimme vielä selvemmin sen miten vähän sitä yhteistä, rentoa aikaa perheenä meillä onkaan hektisen arjen keskellä, kun miehen kanssa hoidetaan tuhatta juttua kuta kuinkin läpsystä vaihdolla. Vuorotellen leikitään pojan kanssa ja toinen hoitaa jotain akuuttia kotiaskaretta. Kun kaikki päivän tehtävät tehty, niin onkin aika jo mennä nukkumaan tai aloittaa pojan nukkumaan valmisteleminen. Lapsiperhearkea klassisimmillaan.

Nyt saimme nukkua perhepedissä (poika keskellä), aamuisin leikkiä kaikki yhdessä ennen aamupalalle menoa, tehdä yhteisiä retkiä, uida ja ennen kaikkea tehdä tämän kaiken siten, että takaraivossa ei kolkutellut ajatus jostain tekemättömästä kotityöstä. No, miehen piti joitain pakollisia työjuttuja hoitaa, mutta ne ajat minä ja Luca nautimme lastenaltaan tunnelmasta, eikä se loman viettoa häirinnyt.

Mitään ihmeellisiä retkiä emme tehneet, vaan nautimme olennaisesta. Tutustuimme Muscatiin, joka on lähinnä rauhallinen arabialainen kylä vuorten keskellä, jos vertaa Dubain ja Dohan pilvenpiirtäjien täyttämiin keskusta-alueisiin. Pilvenpiirtäjiä Muscatissa ei ole lainkaan ja rakennukset edustavat perinteisiä valkoisia taloja. Paikkaa pystyn suosittelemaan kaikille rauhallisuudesta pitäville.

Yksi paras puoli Lähi-idän matkailussa on ilmasto. Talvellakaan ei tarvitse joutua keskelle sadekautta, vaan aurinko paistaa lähes takuuvarmasti. Ja tietenkin ne ystävälliset ja perhe-ystävälliset ihmiset. Voi vitsi, miten lapsirakasta kansaa sieltä löytyykään. Kun keskiössä on perhe, jota arvostetaan, niin kohtelu lapsiperheille on aivan ihanaa. Turvallisempaa, puhtaampaa ja ystävällisempää lomanvietto paikkaa lapsiperheille saa hakea. Jos tiedätte muita, tällä lentoajalla, niin laittakaa vinkkejä. Otan mielelläni niitä vastaan tulevia lomia ajatellen.

Eipä sitten muuta kuin vielä loman tunnelmia kuvien kautta ja ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *