Hae
Arjen suklaasuukkoja

Al Mouj Marina – Muscatin merellistä tunnelmaa

Eilen olimme retkellä Al Mouj Marinassa, jossa on pienvenesataman lisäksi pieni kauppakeskus, ravintola-alue kävelykadulla ja puistoja. Oli virkistävää poistua hotellin alueelta, vaikka hotellimme Grand Hyatt Muscat onkin aivan ihana, ja sopii loistavasti lapsiperheille. 
Hotellin allasalue on monipuolinen, turvallinen ja allasbaarissa on kattava lasten menu kaikilla lasten klassikko annoksilla. Heräilemme yleensä yhdeksän aikaan, jonka jälkeen on vuorossa aamupala leikkien jälkeen, ja sieltä sitten seuraavaksi jo ulos uima-altaalle. Lelut ja lentokoneesta saatu uusi reppu Lucalla mukana, niin poika viihtyy ja nauttii leikeistä auringon lämmössä. Mitään ihmeellistä viihdettä Luca ei altaan lisäksi kaipaa.
Al Mouj Marinassa kiinnostavinta oli veneiden lisäksi pieni tanssiva suihkulähde valoilla. Kaikki lapset, mukaan lukien Luca, halusivat juoksennella suihkulähteen läpi aina uudelleen ja uudelleen. Tajusimme jälkikäteen, että suurin osa ajastamme taisi kulua aukiolla, suihkulähteen luona. No, tämä loma pitikin mennä lapsen ehdoilla ja pääasia, että poika viihtyy ja saadaan olla kaikki yhdessä. Suihkulähteen luona piti jopa kääriä Lucalta neuletakin hihat, jotta aukosta pulppuavaa vettä pääsi kunnolla koittamaan. Lapset vaan rakastaa vesileikkejä ja kaikkea niihin liittyvää. 
Al Mouj Marina on selvästi myös paikallisten suosiossa, eikä vaikuttanut lainkaan turistialueelta tai nähtävyydeltä. Saatiin olla osa Muscatin perinteistä illanviettoa ja katsella miten perheet tulivat viettämään aikaa yhdessä illan viileydessä satamaan ja sen läheisyyteen. Ravintoloita löytyi hyvin laidasta laitaan, aina sushista italialaiseen ja libanonilaisesta turkkilaiseen ravintolaan. Jokaiselle maulle jotakin. Marina on rauhallinen ja turvallinen, kuten myös koko Muscat vaikuttaa olevan.
Auringon laskeuduttua haukotusten määrä alkoi lisääntyä hotellille lähdön merkiksi, joten viitoimme puiston laidalta taksin, jonka saimme helposti. Taksit on täällä jostain syystä huomattavasti kalliimpia kuin esimerkiksi Dohassa ja Dubaissa. Muuten hintataso on samanlainen kuin muualla Lähi-idässä. Hotellilla sitten tehtiin vielä nopeasti Lucalle iltapesut, yökkäri päälle ja muutama Kaapo äidin puhelimesta. Ennen kuin väsymys voitti ja pojan pää laskeutui lopullisesti yöunille. 
Ihanaa uutta viikkoa kaikille ?

2 kommenttia

  1. Katri / Kotona ja kaupungilla kirjoitti:

    Ihania matkakuvia! <3
    Tuolla päin ei ole vielä tullut käytyä, mutta olen paljon kuullut hyvää mm. Dubaista ja ehkä rohkenen itsekin sinne päin joskus perheen kanssa.

    https://www.kotonajakaupungilla.fi/

  2. Suvi Maarit kirjoitti:

    Me ollaan Lähi-Itä faneja ja tykätään kovasti seudusta ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *