Hae
Arjen suklaasuukkoja

Taaperon kanssa kaukolennolla ja aivan kirjaimellisesti

On tämä nykytekniikka ihmeellistä. Kirjoittelen tätä pilvien ja arjen yläpuolella todella nopean ja sujuvan nettiyhteyden ansiosta. Muistelen, että vielä joitakin vuosia sitten sujuva nettiyhteys lentokoneissa oli aika harvinaista tai ainakin kallis maksullinen lisäpalvelu. Nyt Qatar Airways tarjoaa tämän kohteliaisuutena (rajallinen aika tosin) kaikille sen matkustajille, ainakin tässä meidän koneessa reittilennolla Dohaan, jossa teemme lyhyen stopin ja vaihdamme sitten konetta, jolla pääsemme lopulliseen määränpäähämme Omanin Muscatiin.

Aamulla kotona Espoossa herätys soi kello kuusi. Itse taisin herätä jo hieman ennen sitä ja aloin laittaa itseäni lähtövalmiiksi, jotta sitten hieman ennen kentälle lähtöä saisin herättää pojan ja keskittyä hänen laittamiseensa. Olin edellisenä iltana jo laittanut valmiiksi Lucan matkavaatteet esille ja sitten vain herättelemään hellästi, ja kertomaan, että nyt olisimme lopultakin lähdössä sille kauan odotetulle Omanin matkalle. Poika oli asiasta innoissaan, mutta selvästi väsy, kun yöunia oli takana vain kahdeksan tuntia.

Autoon olin varannut Lucan aamupalan, koska kokemuksesta tiedän, että varsinkin, jos kesken unien täytyy hänet herättää, niin ruoka maistuu vasta vähän ajan kuluttua. Autossa siis matkalla kentälle söimme smoothiet ja muuta pientä, jolla pärjäsimme hienosti koneessa saatuun aamupalaan asti. Olemme lentäneet aiemminkin Qatar Airwaysilla ja tiedän, että lapset saa aina ruoat ensin, joka on todella hieno juttu. Poika sai lämpimän aamupalan, joka syötiin Nalle Puhin seikkailuja katsellessa. Samalla tietenkin tutkimme kaikki koneen nappulat ja vempaimet sekä muut ihmeellisyydet.

Tässä lentomatkassa on aivan erityistä ja uutta se, että ensimmäisen kerran pojan täytettyä 2 vuotta, hänellä on oma istuin. Tämän seurauksena hän siis oikeasti istuu siinä, myös nousun ja laskun ajan. Hieman poika sanoi, että jännittää, joten pidimme kädestä kiinni toisiamme nousukiidon aikana. Ei minulla siis enää olekaan sitä sylivauvaa, joka kiinnitetään lisävyöllä omaan vyöhön. Näin se aika on taas kiirinyt eteenpäin.

Mukana koneessa meillä on vaipat ja muut hoitotarvikkeet, omia leluja, vaikka Qatar Airways antaa aina esimerkiksi pehmolelun (nyt saatu näkyy kuvissa) ja tärkeät varavaatteet vahinkoja varten. Vaikka Luca ei ole oksentanut koneessa sitten vauvan, niin väsymys voi aiheuttaa yllättäviä tilanteita ja haluan aina yrittää varautua kaikkeen.

Nyt matka on sujunut hienosti ja Doha alkaa häämöttää näytöllä, josta lentokoneen reittiä voi seurata. Väsymys otti pienestä matkalaisesta ylivoiman ja sain hänet nukahtamaan syliini, jonka jälkeen hellä, mutta nopea siirto viereen penkeille tehdylle pedille. Näissä tunnelmissa matkamme jatkuu.

Kaunista loppuviikkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *