Hae
Arjen suklaasuukkoja

Ajatuksia ruuhkavuosien keskeltä – Selviytymistaistelua vai sittenkin elämän parasta aikaa?

Mitäs mieltä olette? Kumpaan kategoriaan kyseinen ajanjakso elämässänne painottuu? Tai miten ruuhkavuosia jälkikäteen muistelette? Minä kallistun jälkimmäiseen. Siihen, että kaikesta raskaudestaankin huolimatta tämä homma on vaan ihan parasta just nyt. Välillä on menty ja mennään vieläkin ajoittain silmät väsymyksestä turvonneina, kroonista väsymyksen aiheuttamaa päänsärkyä potien. Siltikin näen ja ymmärrän päivittäin ilon aiheet arjessani, joiden vuoksi kaikki näyttää minun silmissäni ruusunpunaiselle tai pienen pojan äitinä pitäisi varmaankin sanoa ruusunsiniselle. 
Mikä sitten tekee ruuhkavuosista niin raskasta aikaa? Kiire, kiire ja kiire sekä sen aiheuttama väsymys. Ainakin minun kohdallani se on selvä vastaus. Välillä kiireen ja väsymyksen takia suututtaa oma mies, välillä hidas kaupan kassa, välillä sitkeä tahra pojan paidassa tai välillä vaan ihan kaikki, jos rehellisiä ollaan. Onneksi nämä hetket on kuitenkin harvassa ja vähentyneet koko ajan. Luulen, että tämä johtuu omien taitojeni karttumisesta äitinä. Kaikki vaan helpottaa ajan mittaan ja kaikkeen tottuu. Olen huomannut, että selviän nykyisin esimerkiksi vähemmällä unen määrällä, enkä siitä oikeastaan kärsi. Olen myös varmempi arjen pyörittäjä kuin ennen ja siksi olen alkanut nauttimaan kaikesta entistä enemmän. Olen siis alkanut tottumaan ruuhkavuosiin ylipäänsä. Enpä olisi vielä vauvavuonna uskonut näin joku päivä sanovani.
Arkemme ei ole aina yhtä hallittua kaaosta tai vilinää. Tällä hetkellä minulla on aika harvinainen tilanne menossa. Koti siivottu, pyykit pesty, ruoka uunissa kypsymässä ja poika isin kanssa ulkona rattailla. Minä saan makoilla sängyn päällä, kirjoitella tätä ja luvassa vielä käynti hierojalla. Jaksan ruuhkavuosia, koska panostan myös omaan hyvinvointiinti perheen hyvinvoinnin lisäksi. Muistan myös, kuten tämän postauksen kuvista näkee, että sateen jälkeen paistaa aina lopulta aurinko.
Aurinkoista sunnuntaipäivää kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *