Hae
Arjen suklaasuukkoja

Nukahtaneen lapsen siirtäminen rattaisiin siten, että lapsi ei herää

Tämä on sellainen mysteeri juttu, jonka toivoisi joka kerta onnistuvan, mutta kun ei aina vaan onnistu. Teen mielestäni kaiken aina samalla tavalla ja samaan aikaan päivästä. Meillä nukuttamista edeltäviin rutiineihin kuuluu ehdottomasti lounas, kuivan vaipan vaihto ja joku aktiviteetti. Joskus kuitenkin, kun poikaa olen siirtämässä auton turvaistuimesta, niin silmät aukeavat ärsyyntyneenä, eikä uni jatku, vaikka lapsi pääseekin omiin rattaisiin unilelujen kanssa.

En ole keksinyt miten voisin vaikuttaa asiaan, kuin tekemällä samat rutiinit aina kuta kuinkin samoihin aikoihin päivästä. Tietenkin väsymyksen aste vaikuttaa, eikä liian virkeänä kannata yrittää autoon edes nukuttaa tai aivan varmasti unet jää vain pieniksi torkuiksi. Sama juttu, jos antaa nukkua autossa liian pitkään. Silloin poika herää, eikä enää malta unia rattaissa jatkaa, vaan alkaa silmäillä ympäristöä uteliain silmin.

Olen onnekas, koska pääsääntöisesti asiassa onnistun ja kun poika nukkuu rattaissa (kuten nyt), niin pääsen rauhassa vaikka kahville blogia päivittämään, kiertelemään kaupoissa tai vaikka syömään ilman keskeytyksiä. Saan sitä kultaakin arvokkaampaa omaa aikaa, jonka vuoksi toivon nukkuvan pojan siirtämisen autosta rattaisiin onnistuvan. Rakastan olla Lucan kanssa, mutta kun olemme käytännössä yhdessä vuorokauden ympäri, niin yksi tunti päivän aikana on tervetullutta omaa aikaa, jonka aikana saan hieman rentoutua ja samalla kuitenkin näen pojan tuhisevan rattaissa tyytyväisenä.

On varmaan lapsikohtaista onnistuuko siirrot vai ei, koska osalla kavereideni lapsista juttu ei onnistu koskaan, eikä millään, vaikka mitä tekisi. Lapset vain ovat yhtäkkiä täysin virkeitä, vaikka hetki sitten olivatkin umpi unessa höyhensaarilla. Nämä lapset sitten yleensä nukkuvat monet pienet päiväunet ja heräilevät öisin. Meillä poika on aina nukkunut kunnon yöunet ja yhdet selkeät päikkärit, jotka yleensä nukutaan omissa rattaissa. Kotona omaan sänkyyn nukuttaminen on sellaista tuskaa, että suosiolla pakkaan pojan autoon, nukutus autoon ja sitten siirto omiin rattaisiin. Toimii meillä ja minäkin saan kauppa- ja muut asiat rauhassa hoidettua.

Miten teillä nukutetaan lasta päiväunille? Onko autoon nukahtaminen helpointa ja onnistuuko rattaisiin siirtäminen nukahtamisen jälkeen?

Ihanaa perjantaita ja viikonlopun aloitusta ?

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Pitää siis lähteä aina autolla jonnekin päiväunien aikaan? Ei voi nukuttaa suoraan rattaisiin? Itselläni on 2 lasta, jotka molemmat ovat nukkuneet hyvin yönsä. Päikkärit omassa sängyssä tai rattaissa, mutta esikoinen ei esimerkiksi nukahtanut autoon ikinä (okei kerran, 180 km:n jälkeen, otin kuvan).

  2. Suvi Maarit kirjoitti:

    Totta kai voi nukuttaa suoraan rattaisiin ja nukkuu niin myös nopeasti. Meillä ei ole kuitenkaan kävelyetäisyydellä kuin yksi pieni lähikauppa, josta en saa kaikkea tarvittavaa. Ajankäytön vuoksi on näppärää, että saan hoidettua kauppa- ja muut asiat kauppakeskuksessa kun poika nukkuu. Koirien lenkityksen vuoksi me kävellään rattaiden kanssa ja ilman aivan tarpeeksi päivän aikana aamuin ja illoin. Kun kauppa-asiat hoituu päikkäreiden aikana, niin loppupäivä jää leikeille ja muulle yhdessäololle. Meillä päivä rytmittyy näin hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *