Hae
Arjen suklaasuukkoja

Lapset ja niiden uskomattoman rakkaat lempilelut – Puh löysi Nasun

Kuka tahansa, joka on vähänkään seurannut blogiani, tietää, että poikani ehdoton lempilelu on pieni Nalle Puh pehmolelu. Se kulkee mukana niin mummolaan, kauppaan kuin ulkomaan matkoillekin. Se on se ehdoton lempiystävä, unikaveri, lohduttaja ja kaveri leikeissä. Se lelu, joka kainalossa on kiva touhuta aamusta päikkäreihin, nukahtaa yhdessä rattaisiin ja herätä leikkeihin, jotka jatkuvat iltaan saakka, kunnes, sen kanssa kömmitään peiton alle iltasatuja kuuntelemaan.

Joulupukin tuodessa Lucalle Nalle Puh kirjan, joka sisältää satuja Puolen hehtaarin metsän elämästä, olemme alkaneet tutustua myös Puhin läheisiin ystäviin. Niistä tietenkin se kaikista paras Puhin ystävä Nasu on pompannut Lucan mieleen. Olemme jutelleet pojan kanssa, että josko myös meidän kotona oleva pikku Puh saisi oman pienen Nasu ystävän.

Eilen sitten Isossa Omenassa, kun Luca heräili rattaissa päiväunilta (Puh tietenkin kainalossa), suuntasimme lelukauppaan ja sieltähän se pikkuinen Nasu löytyi. Taisi olla Lucalle ihana herätys unilta, sillä, niin onnellisena pojan silmät säkenöivät hänen saatuaan kassalla Nasun syliinsä Puhin kaveriksi. Molemmat kädet puristivat leluja tiukasti ja suusta kuului riemun kiljahduksia siinä määrin, että myyjääkin nauratti.

Eipä meillä ole muusta oikein puhuttukaan siitä lähtien kuin Nasusta ja Puhista. Illalla poika tietenkin halusi molemmat lelut kainaloihinsa, kun Puolen hehtaarin metsän tarinat alkoi. Erityisesti luettiin satua, joka kertoo Puhin ja Nasun erityisestä ystävyydestä.

Se pienen pojan eläytyminen ja ilo tuttuihin satuhahmoihin on vaan jotakin uskomatonta. Tämän suhteen meillä aikuisilla voisi olla jotain opittavaa lapsilta. Voisiko joku pieneltä tuntuva asia ilahduttaa paljon mieltä tänäänkin, vaikka ainakin Espoossa sataa vettä ja talvinen myrsky pauhaa ulkona? Mihin satuhahmoihin teidän kotonanne eläydytään?

Ihanaa viikon jatkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *