Hae
Arjen suklaasuukkoja

Minun listani asioista, joista en halua luopua

Tämä inspiroiva ja ajattelemaan laittava blogin aihe on kiertänyt yhden sun toisenkin blogissa. Aihe on ollut ajoittain mielessä ja nyt tähän aion tarttua.

Minulle tästä aiheesta tulee mieleen ehkä enemmänkin aineettomia asioita, eikä niinkään tavaraa, mutta katsotaan millaiseksi lista kirjoittamisen aikana muotoutuu.

Perhe
Eipä tarvinnut ensimmäistä viivaa kauan aikaa miettiä. Oma rakas poika, aviomies, vanhemmat, sisko jne. Jos ihmisellä ei ole perhettä, niin mitä hänellä loppujen lopuksi on.

Parisuhde
Laitan tämän omana kohtana, koska se on mielestäni eri asia kuin perhe. Vanhemmat voivat toimia hyvin yrityksessä nimeltä perhe ilman parisuhdettakin. Itse yritän tätä vaalia ja siitä on tärkeätä pitää kiinni kiireisten pikkulapsi-aikojenkin keskellä.

Muistot
Niin hyvät kuin pahatkin, sillä mennyt ja koettu on tehnyt meistä sen ihmisen, joka tänä päivänä olemme. Ihminen on kokonaisuus, joka muuttuu, jos yksikin pala vaihdetaan toiseen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Koti
Tarkoittaa minulle enemminkin rakkaita ihmisiä kuin tavaroita. Toki jotkut esineet kodissa tärkeitä muistoja hienoista hetkistä, esim. pojan kastekynttilä, valokuvat, perityt maljakot, lamput ja lapsuuden kodin tavarat. Uskon, että koti seuraa tärkeiden ihmisten mukana vaikka maailman toiselle laidalle, eikä ole paikkaan tai materiaaliin sidottu. Rakastan sisustusta ja kodin laittoa ja minulle on tärkeätä, että perheellämme on meidän näköinen koti.

Terveys
Haluan olla terve, hyvinvoiva ja ns. fyysisesti hyvässä kunnossa jo poikani takia. Ihana poika ansaitsee terveen ja osallistuvan äidin. Hyvä terveys vaikuttaa myös positiivisesti unen laatuun ja tätä kautta koko olemukseen.

Hyvinvointi ja kauneus
Jokainen meistä haluaa tuntea itsensä kauniiksi, elinvoimaiseksi ja hyvinvoivaksi. Väsyneenäkin haluan huolehtia tietyistä perusjutuista, kuten meikin puhdistus, kuorinnat, naamiot, ihovoiteiden levitys ja liikunta. Jos en saa tarpeeksi aikaa itsestä huolehtimiseen, niin muutun kärttyisäksi ja kireäksi. Onneksi kotona tämän mies ymmärtää ja aikaa järjestyy päivittäin.

Mieleeni tulisi muitakin listalle lisättäviä asioita, mutta tekee mieli jättää tämä tähän, koska listassa jo olevat asiat ovat ne kaikista tärkeimmät. Mikäli nämä elementit on kunnossa, niin aika hyvin pitäisi voida elää ja olla.

Ainakin Espooseen on luvattu tuleville päiville aurinkoista ja lämpöasteita eli loistavaa säätä pitkille lenkeille ja ulkoilulle muutenkin. Ihanaa nähdä kateissa ollut aurinko, jota ehdin jo kovin kaivata. Kaunista viikonloppua kaikille, ulkoillaan ja ollaan perheen kanssa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *