Hae
Arjen suklaasuukkoja

Somekiusauksen kohteena – Päiväkoti -keskustelun uskomaton käänne

Uskomatonta, mutta totta. Minä, Kaksplus-lehti ja sen kautta postauksiani jakaneet lukijat muun muassa jouduimme tyrmistymään, kun Facebook ilmoitti, että ns. ilmiannon perusteella blogini on luokiteltu tällä hetkellä yhteisönormien vastaiseksi ja tilanne on tämä, ennen kuin tarkastus on tehty. Tämän ilmeisen kiusallaan tehdyn ilmiannon tai ilmiantojen johdosta blogistani ei voi jakaa postauksia tällä hetkellä, eikä aiemmin jaetut postaukset näy sosiaalisessa mediassa.

Asiaa selvitellään ja tilanne korjautuu varmasti, mutta se vie aikansa. Sillä aikaa, kun asiaa korjataan, niin blogini on normaalisti luettavissa Kaksplus.fi -sivuston kautta ja Blogit.fi -palvelun kautta, josta se löytyy perheblogien kategoriasta.

Ilmiannot liittyvät mielipiteitä jyrkästi jakaneeseen postaukseen, jossa pohditaan päiväkotien ja kotihoidon plussia ja miinuksia, ”Mihin päiväkotia tarvitaan – Vai tarvittaisiinko niitä, jos maailma olisi täydellinen” sekä sen jatkopostaukseen ”Tyyntä somemyrskyn jälkeen – Mitä päiväkoti keskustelusta jäi käteen”.

Enpä olisi uskonut millaisen kasvavan lumipallon sain aikaiseksi, kun viattomasti postasin siitä, että haavenani olisi pitää oma poika kotona esikouluun asti ja kotihoidon lisäksi Luca kävisi erilaisissa avoimen päiväkodin sekä seurakunnan kerhoissa. Näin sananvapauden aikana tuntuu hurjalle, että artikkeli koettiin niin kovin varhaiskasvatusta loukkaavaksi. Valitettavaa oli myös, että ensimmäisen kerran blogini historiassa jouduin jättämään osan lukijoiden kommenteista julkaisematta niiden ala-arvoisen kielenkäytön johdosta.

Joka tapauksessa olen iloinen, että sain aikaan kunnon keskustelut aiheesta ja positiivista toki on, että blogi on herättänyt huomiota tärkeällä aiheella. Taisin osua liian lähelle kipeätä totuutta, kun reaktiot oli noinkin voimakkaita.

Olipahan tämäkin yksi luku blogissani, jonka varmasti tulen muistamaan pitkään. Sitten vain leuka pystyyn ja katse suunnattuna tulevalle uudelle vuodelle.

Ihanaa vuoden vaihdetta kaikille ja jatketaan yhdessä merkityksellisistä asioista puhumista sekä jaetaan kauniita arjen hetkiä toistemme iloksi ?

4 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Tätä tapahtuu aivan liikaa ja harmittaa sun blogin puolesta. Jospa tilanne korjautuisi pian ❤

 2. Suvi Maarit kirjoitti:

  Kiitos ❤ Blogi taas mukana somessa, mutta vanhat jaot ei palautunut eli kommentit ja keskustelut menivät niiden mukana. Harmi, mutta sille ei mahtanut mitään

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Hei! Löysin blogiisi sattumalta, mutta olen ihan järkyttynyt tästä "trendistä" vai miksikä sitä sanoisi, että pidetään niin outona kun joku haluaa olla kotona lapsen kanssa. Olen itse päiväkodissa töissä, tai en enää, sillä odotan lapsemme syntymää helmikuussa❤️ päiväkodin työntekijänä valitettavasti tiedän mitä se arki on, enkä siksi haluaisi laittaa missään nimessä pientä lasta hoitoon, ainakaan alle kolme vuotiaana. Arki on oikeasti välillä sitä että se ei ole pienen lapsen edun mukaista millään lailla. Suuret ryhmät, aikuisen huomio kasvaviin erityislapsiin, kiltit vain jäävät varjoon. Vaikka ammattilaisten tehtävä olisi pitää huoli kaikista, se ei aina onnistu. Siksi olen kauhulla lukenut Facebookin keskusteluja kun ihmiset ovat taloudellisista syistä ja muista syistä laittamassa lasta jopa 11kk iässä hoitoon, koska on pakko. Onko oikeasti pakko? ? Mua niin surettaa kun jos puhuu tälläistä niissä ryhmissä, saa raivon päälleen. Usein myös lapsen hoitoon laiton syy tuntuu olevan ns. "itsekäs" ja aikuisesta lähtöisin olevaa. Teet arvokasta elämää juuri nyt pojallesi, tulevaisuutta ajatellen! ❤️

 4. Suvi Maarit kirjoitti:

  Kiitos ❤ Näin ajattelen ja tunnen itse myös vahvasti. Oma äiti ja oma koti on pienelle lapselle se paras paikka maailmassa ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *