Hae
Arjen suklaasuukkoja

10 parasta asiaa mitä meille kuuluu nyt – Aamuhalit, Muscat ja huvittava joulupukki

Tällä postauksella haluan kertoa konkreettisia ja kauniita hetkiä ja asioita siitä, mitä meille kuuluu nyt. Miksi tämä elämänvaihe on ihan parasta ja miksi kaikki kauneus ei olekaan katoavaista? Joskus nimittäin kaikkein kauneimmat asiat vain kasvavat entistä kauniimmiksi, kun niitä tiettyjä hetkiä mielessämme myöhemmin muistelemme.

Kotiäitiys ei todellakaan ole pelkästään pohjaan palaneita kaurapuuroja, likapyykkikasojen setvimistä ja taaperon uhmaiästä selviytymistä. Suurimmaksi osaksi se on iloa, riemua ja onnea sekä täyttä eloa ja seikkailuja vanhemmuuden viidakossa. Tässä kooste meidän kuulumisista:

1. Tämän aamun herätys. Kun joskus yhdeksän aikoihin heräsin päivän lopultakin valjettua, niin tunsin lämpimän lapsemme käpertyneenä selkääni vasten. Tuhina vain kuului ja pientä muminaa heräilyn merkkinä. Poika oli kietonut toisen jalkansa vyötäröni ympärille ja painautunut tiiviisti selkääni vasten. Voiko suloisempaa herätystä olla olemassa, ehkä ei, tai ei ainakaan tule heti mieleen.

2. Serkkujen tapaaminen. Luca näki tänään kahta serkkuaan, ensin Hop Lopissa ja myöhemmin mummolassa. Serkusten läheiset välit ilahduttavat kovasti ja yhteisleikit sujuvat. Lisäksi huomenna nähdään pohjoisen mummolassa lisää serkkuja, kun näemme siskoni pojat uuden vuoden juhlan merkeissä.

3. Puheen nopea kehitys. Uskomaton tahti tällä saralla vain jatkuu. Lucan suusta tulee hienosti jo lauseita lauseiden perään ja poika yhdistelee niitä kivasti toisiinsa. Asia tulee selväksi ja se oma tahto myös. Täytyy kohta valvoa mitä sieltä suusta alkaa tulemaan, lapsilla kun on niin vilkas mielikuvitus.

4. Lähestyvä lomamatka. Tammikuun lopussa lähdemme Omanin Muscatiin. Se onkin ensimmäinen matka Omaniin. Olemme suunnitelleet sinne menoa jo vuosia, mutta suorien lentoyhteyksien puutteen vuoksi olemme matkaa lykänneet. Nyt löytyi hyvät vaihdot ja päivälennot mennen tullen, niin lopultakin voimme tämän matkan toteuttaa.

5. Joulupukki oli vain hauska juttu. Enkä olisi ikinä etukäteen uskonut. Pukin tullessa aattona, nostin pojan syliin jo valmiiksi. Mutta poika vain nauroi, kävi reippaasti hakemassa paketteja joulupukilta ja antoi jopa halin. Taisi minua jännittää tilanne enemmän!

6. Lähestyvä uusi vuosi. Joulu oli ihana perhejuhla ja samoin on tuleva uusi vuosi, kun pohjoisen mummolassa on ukin ja mummon lisäksi täti ja serkut sekä tietenkin koirat. Vilinää ja vilskettä parhaimmillaan. Juuri sellaista tohinaa, jota kaipaan tähän pimeään vuoden aikaan energiaa luomaan.

7. Flunssakausi takana. Tai ainakin sille näyttää ja treenit taas saatu kunnolla käyntiin. Pakkohan se on myöntää, että lähestyvä aurinkoloma motivoi myös. Urheilulla on kyllä uskomaton vaikutus unen laatuun. Minulla oli flunssien takia parin viikon tauko jumpasta, niin heti uni muuttui kevyeksi koiran uneksi. Nyt nukun taas syvästi, laadukasta ja palauttavaa unta. Ihanaa!

8. Kiireettömät aamulenkit. Tämä on todellinen arjen ylellisyys, jota arvostan. Se tunne, kun ei tarvitse aamulla ehtiä minnekään tai herätä siihen kiireen tunteeseen. Olen lopultakin samoissa seesteisissä tunnelmissa koirieni kanssa aamulenkillä. Vuosiahan se vei, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

9. Hento valkea lumipeite. Tai Lucan mielestä lumen runsaus. Miten kaikki näyttääkin pienen silmissä niin paljon suuremmalta? Aamulla poika istui olohuoneen sohvassa ja ilmoitti äidille, että ulkona on paljon lunta. Selitin sitten Lucalle, että joo ulkona on lunta, mutta huomenna pohjoisen mummolassa sitä on paljon. Terassi oli juuri ja juuri peittynyt valkeaksi, joten se oli sitten se suuri määrä lunta. Ainakin tuli heti valoisampaa, mikä aina ilahduttaa.

10. Nukkumaan meno. Se sujuu niin hyvin, eikä enää ole venynyt puolille öin, vaan olemme palanneet entiseen iltakymmeneen pojan kanssa. Noin tuntia ennen nukkuma-aikaa kiipeämme sänkyyn uuden Nalle Puh -kirjan kanssa ja alamme tutustua Puolen hehtaarin metsän elämään. Mukana kuuntelemassa tietenkin pieni Puh ja Lucan serkulta saatu iso Puh. Molemmat unikavereina äidin lisäksi tietty. Muutama satu, silittely ja pienen silmät alkavat painua kiinni. Kirja vaivihkaa yöpöydälle ja lamppu sammuksiin, niin poika nukkuu jo kainalossa.

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *