Hae
Arjen suklaasuukkoja

Viime hetken jouluostoksia, hysteriaa ja kuumeista parkkitalon etsintää

Näin siinä kävi, että osa lahjojen hankinnasta jäi melkein viime hetkelle meidän perheessä. Silti onnistuimme lähes kunnialla selviämään Ison Omenan jouluhysteriasta, jossa kiireiset ja stressaantuneen oloiset ihmiset metsästivät ensin tupaten täydessä parkkihallissa sitä ainoata vapaata parkkipaikkaa ja sen jälkeen jouluherkkuja ja koristeita sekä lahjoja kärryihinsä. Meno oli kuin villissä lännessä, jossa armoa ei tunneta. Ainakaan, jos kyse on kaupan altaan viimeisestä joulukinkusta tai muusta jouluruoasta, joka oman kodin jääkaapista sattuu vielä puuttumaan. 
Luca oli mummon hoivissa mummolassa, kun me mieheni kanssa hoidimme joulupukin asioita. Etsinnässä oli Lucalle lahjoja pukin konttiin ja ajatuksena oli löytää kaksi täydellistä lahjaa. Kirja Nalle Puhin seikkailuista, jotta pääsisimme tutustumaan suosikiksi tulleen pehmolelun maailmaan syvällisemmin sekä parkkitalo pikkuautoineen, ramppeineen ja kunnon hissin kera. 
Suomalaisen kirjakaupan kohdalla meitä onnisti kunnolla. Siellä myyjä esitteli meille aivan ihanan satukokoelman ”Nalle Puh, Tarinoita Puolen hehtaarin metsästä”, joka sisältää yhdeksän suosikkisatua Puhin maailmasta. Kirja on iloisen värikkäästi kuvitettu, eikä tekstiä ole liikaa, vaan toimii hyvin myös kuvakirjana pienemmällä lapsella. Luca tosin aika tarkkaavaisesti ja hyvin jaksaa kuunnella satuja ikäänsä nähden sekä itse pyytää äitiä lukemaan lisää, joten varmasti myös teksti tulee tutuksi. Tämä satukokoelma siis ehdottomasti pääsi pukin konttiimme.
Parkkitalon kohdalla etsintä ei tuottanut aivan mieleistä lopputulosta. Kuumeisesta etsinnästä huolimatta parkkitalo jäi ostamatta. Löysimme kyllä yhden parkkitalon (siis koko Omenasta), mutta mieheni mielestä sen yleisvaikutelma oli liian muovisen halpa. Etenkin mitä parkkitalon mukana tuleviin pikkuautoihin tuli. Siinä oli kyllä kaikki haetut elementit eli rampit, pikkuautot ja hissi sekä bonuksena autopesu, mutta kyseinen parkkitalo ei ollut kuitenkaan se täydellinen, jota etsimme. Parkkitalon osalta päädyimme ratkaisuun, että mieheni hakee sen toisesta kaupasta, jotta varmasti saamme mieleisen ja juuri meille sen oikean. Sitten on pojalle pukin kontissa lelulahjoja, joista varmasti iloa riittää pitkäksi aikaa.
Onneksi tämä jouluhysteria lahjojen osalta on vain kerran vuodessa. Ihanaa, kun lahjat on nyt hankittu, niin pääsen rauhoittumaan oman kodin rauhaan, paketoimaan lahjoja pukin naamoja täynnä oleviin joulupapereihin ja nautiskelemaan lämmintä glögiä kynttilöiden palaessa taustalla. Siitä se joulurauha meillä alkaa.
Onnistuneita jouluostoksia ja joulun odotusta ?

2 kommenttia

  1. Kirsti Kaija kirjoitti:

    Pian se on täällä, se etenkin lasten rakastama juhla.
    Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää joulun aikaa koko perheelle!

  2. Suvi Maarit kirjoitti:

    Kiitos Kirsti, samoin teidän perheelle ihanaa Joulua ja onnellista uutta vuotta ?❤?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *