Hae
Arjen suklaasuukkoja

Isänpäivän viettoa Villa Pentryssä

Meidän perheelle tämä oli ensimmäinen isänpäivä, jota juhlimme Villa Pentryssä ja oman kodin ulkopuolella. Silloin, kun oli ensimmäinen isänpäivä Lucan syntymän jälkeen, olimme niin väsyneitä ja vasta aivan vauvavuoden ihmeellisessä alussa, ettemme juhlineet mitenkään erityisellä tavalla. Silloin söimme kotona ja lahjat olin hankkinut jo raskausaikana valmiiksi. Se olikin hyvin ennakoitu, sillä en olisi millään jaksanut lähteä lahjaostoksille tuoreena vauvan äitinä. Toisena isänpäivänä juhlimme myös kotona tuttuun tapaan. Muutenkin olemme tykänneet olla omassa kodissa ja laittaa juhlia kotiin oman perheen kesken.
Nyt oli sitten mukava suunnitella jo toisenlaista ohjelmaa. Ensiksi mieleeni tuli klassiset brunssit ja löysinkin mieleiseni juhlapaikan Villa Pentrystä, joka on Espoon Nuottaniemessä sijaitseva historiallinen ja tunnelmallinen villa. Suosin mielelläni ravintoloita, joilla on historiaa ja rosoisuutta trendikkäiden pintaliitopaikkojen sijasta. Tutustun paikan menneisiin vaiheisiin etukäteen (mikäli mahdollista) ja ruokaillessa voi pohdiskella samalla mitenkä nykyisin ravintolana toimiva rakennus on menneinä aikoina toiminut esimerkiksi mahtavan kauppiasperheen kotina.
Valinta osoittautui oikeaksi, sillä Villa Pentryssä vallitsi kodikas tunnelma ja ruoka oli aivan ihanaa. Lapsiperheet oli huomioitu hyvin. Saimme syöttötuolin ja lapsille oli oma buffet, josta ainakin Luca löysi maistuvaa syötävää. Alkuun otimme lasilliset kuohuvaa ja Lucalle pillimehun, joilla sitten skoolasimme meidän isin kunniaksi. Brunssin menu oli hyvin perinteinen, johon kuului alkupalana muun muassa graavilohi, sillilajitelma, erilaisia salaatteja ja paahtopaistia. Pääruokana oli tarjolla kalaa, lihaa ja kasviksia. Erityisesti pidin kuitenkin jälkiruoka pöydästä, jossa oli mielettömän hyvää suklaakakkua, tuulihattuja ja pikkuleipälajitelma.
Kokonaisuutena brunssi oli oikein onnistunut ja sai taas muistamaan miten tärkeätä on viettää rentoa aikaa perheenä. Sellaista aikaa on ajoittain aivan liian vähän ja tämän kaltaisia hetkiä pitäisi mahtua paljon enemmän myös tavalliseen arkeen. Voi kun tämän vielä muistaisi kiireellisen arjen keskellä ja saisimme raivattua kalenterista tilaa yhteisille hetkille.
Brunssin jälkeen oli aika siirtyä jatkamaan isänpäivän viettoa kotiin ja tietenkin muistimme myös minun isääni Lucan ukkia onnittelupuhelulla ja kukkakaupan välityksellä etukäteen lähetettyjen kukkien avulla.
Ihanaa isänpäivän iltaa kaikille ja hemmotellaan nyt vielä isiä ennen kuin huomenna taas arkinen aherrus alkaa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *