Hae
Arjen suklaasuukkoja

Valehtelenko tai nukunko likaisissa lakanoissa – kuinka usein blogihaaste

Tämä on niin hauska blogihaaste, että pakko osallistua! On pitänyt jo pidemmän aikaa kirjoittaa tämä, mutta aina joku toinen postauksen aihe on syrjäyttänyt tämän. Nyt täällä mummolassa valkoisen lumen keskellä on aikaa postailla enemmän ja vastata myös tähän. Blogihaaste sopii hyvin rentoon sunnuntaihin.
Kuinka usein:

Vaihdat lakanat? Kurakautena liian harvoin. Koirat nukkuu minun ja Lucan kanssa sängyn jalkopäässä ja tuovat tassuissa likaa lakanaan, vaikka kuinka niiden tassuja pesisi. Normaalisti 1-2 kertaa viikossa, mutta voisi vaihtaa useamminkin. Rakastan sitä, kun raskaan päivän jälkeen saa käpertyä puhtaisiin ja raikkaisiin lakanoihin tuhisevan pojan taaperon viereen.   
Vaihdat pyyhkeet? Sama juttu kuin lakanoiden kanssa eli 1-2 kertaa viikossa. Minulla on tapana tehdä pyyhkeiden vaihto yhtä aikaa lakanoiden vaihdon kanssa ja sitten pyöritän liinavaatepyykin saman päivän aikana pesukoneessa puhtaaksi. Käsipyyhkeiden vaihtaminen myös piristää kylpyhuoneen sisustusta ja mieltä. Tykkään värikkäistä kuoseista kuten Finlaysonin elefantti pyyhkeistä.
Soitat isälle/äidille? Muutaman kerran viikossa. Perheellämme on myös oma what’s up ryhmä, jossa kaikki saa näppärästi samat kuvat ja kuulumiset kerralla.
Näet vanhempiasi? Kesällä mökillä noin kerran kuukaudessa ja talvella noin joka toinen kuukausi lapsuuden kodissani. Hoitovapaalla ollessani näkeminen on helpompaa ja Luca on oppinut tuntemaan läheisesti myös minun vanhempani.
Käyt leffassa? Liian harvoin, koska rakastan elokuvissa oloa. Mikään ei voita treffi-iltaa miehen kanssa, jossa käydään ensin syömässä Ison Omenan jossain ravintolassa ja sitten leffaan ylelliseen lounge saliin. Sekä keho että mieli rentoutuu. Muutaman kerran vuodessa.
Föönaat hiukset? Käytännössä en ikinä. Pesen hiukset aina alkuillasta ja annan niiden kuivua luonnollisesti. Hiukseni on niin paksut, että eivät tarvitse föönin kohottavaa vaikutusta, enkä halua kuluttaa niitä turhaan.
Tyhjennät lattiakaivon? En ikinä! Kuuluu miehelle, eikä hän ole edes kertaakaan ehdottanut sitä minun tehtäväkseni.
Käyt metsässä? Lähes joka päivä välillä ja vähintään kerran viikossa. Lähellämme on pururata, joka kulkee metsässä ja talomme takana on pieni metsikkö, jonne pääsee puutarhan perällä olevasta portista. Koiramme nauttivat siellä juoksemisesta.

Käyt suihkussa? Aivan ehdottomasti joka päivä. Rentouttaa ihanasti päivän jälkeen, kun pääsee lämpimään suihkuun tuoksuvan vartalovoiteen kanssa. Todellista hyvän mielen terapiaa.
Sanot läheisille, että rakastat heitä? Pojalle monta kertaa päivässä, miehelleni monta kertaa viikossa ja muille aivan liian harvoin. Tosin uskon, että myös teoin voi kertoa sanattomasti rakastavansa ja se on aivan yhtä tehokasta.
Tarkistat kuivakaapin sisällön? Joka päivä. Meillä on keittiössä iso apteekkarin kaappi kuivatavaroille, enkä koskaan muista onko vaikka pasta loppu, kun teen lähtöä kauppaan.
Luuttuat lattiat? Muutaman kerran vuodessa, koska taaperon kanssa siihen ei ole usein mahdollista. Muuten käytämme myös siivoojaa.

Syöt noutoruokaa? Ehkä kerran kuussa. Emme hirveästi hae ruokaa kotiin, vaan ennemminkin syömme ravintolassa paikan päällä. Jäähtynyt ruoka ei vain maistu yhtä hyvälle.

Valehtelet? Pakko tunnustaa, että pieniä valkoisia valheita tulee kerrottua päivittäin. Esimerkiksi äidin puhelin on rikki, jos poika vaatii liikaa ruutuaikaa ja videoiden katselua.

Syöt irtokarkkia? En onneksi usein. Leffaan en halua mennä missään nimessä ilman irttareita, mutta muuten vastustan herkkukoukkua. Sokeri ei tee hyvää elimistölle.

Soitat anopille? Asumme naapureina, koska talomme on mieheni lapsuudenkodin vieressä, niin näemme ilman soitteluakin. Mutta toki tulee silti soiteltua monta kertaa viikossa esim. pojan hoitoon liittyvissä asioissa.
Riitelet suhteessa? Koko avioliittomme ja suhteemme aikana vain muutaman kerran. En usko riitelyyn ja inhoan sitä. Erityisesti en voi sietää kiroilua, tavaroiden heittämistä tai äänen korottamista. Aikuisten ihmisten tulee kyetä selvittämään asiat rauhallisesti.

Komennat miestäsi? Toivottavasti en ollenkaan, mutta joskus tähän saatan sortua. Meillä on kotona omat vastuualueet, enkä tykkää lainkaan, jos mieheni tulisi komentelemaan minua niihin liittyvissä asioissa. Siksi yritän olla komentelematta. Kaunis pyytäminen on sitten eri asia.

Vaihdat sukat? Joka päivä ja tästä en tingi.

Treenaat? Keskimäärin 5 kertaa viikossa. Teen crossarilla ja kehon painolla kotijumppaa. Tavoite on 6 kertaa, mutta yleensä menojen takia jää viiteen.

Siivoat jääkaapin? Muutaman kerran viikossa pintapuolisesti ja kokonaan siivousaineiden kanssa pari kertaa vuodessa. Olen kokenut sen riittäväksi. Ainahan sitä voisi siivota enemmän, mutta tällä mennään.
Ihanan rentoa sunnuntaipäivän viettoa kaikille, me nautitaan lumesta ?

2 kommenttia

  1. Kirsti Kaija kirjoitti:

    Hauska ja "paljastava" haaste, jonka vastauksia lukemalla tulit tutummaksi.
    Nauttikaa lumesta!

  2. Suvi Maarit kirjoitti:

    Kiitos nautitaan, ihanaa sunnuntai-iltana ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *