Hae
Arjen suklaasuukkoja

Ensilumi mummolassa ja mielenkiintoinen junamatka

Me tultiin Lucan kanssa katsomaan ihanaa lunta ja talvea mummolaan. Talvessa todellakin riittää ihmeteltävää pojalle, koska hän ei taida muistaa edellisestä talvesta juuri mitään, eikä hän vielä silloin oikeastaan leikkinyt lumella lainkaan. Kotona Espoossa on vielä paljas ja tumma maa, eikä pysyvää lunta taida olla lähiaikoina tulossa. Toivottavasti edes jouluksi saataisiin kotiinkin valkoinen lumipeite, jotta joulun tunnelma alkaisi löytyä.

Tänään aamulla saatiin ensimmäinen kosketus lumeen, siihen valkoiseen ja märkään, mikä tarttuu oudosti kengän pohjiin kävellessä. Aluksi lumi hieman jännitti pientä ja sitä piti katsella turvasta äidin sylistä. Sitten mieli rohkaistui ja lumileikit pääsi alkamaan. Kuormuri ja rekka-auto täyttyivät vauhdilla lumilasteista, joita sitten kuljetettiin pihalla kasoihin. Isi taitaa saada innokkaan apupojan lumitöihin, sillä sen verran hienosti poika käytteli myös lasten lumilapiota. Lumienkeleitä ei vielä yritetty tehdä, mutta lumipallojen hajoaminen talon seinään nauratti joka kerta. Leikkeihin löytyi aivan uusi maailma lumen myötä.

Me tehtiin matka mummolaan junalla ja hieman haastavalla kokoonpanolla. Minun ja pojan mukana matkusti perheemme kaksi kääpiöpystykorvaa eli eläinvaunussa tulimme. Yllättävän hyvin matka sujui, kun junayhteys oli suora ja meillä oli saattaja sekä matkan alku- että loppupäässä.

Suurimmat haasteet matkan aikana liittyivät siihen, että Luca muisti junan leikkivaunun, eikä sinne ollut koirien kanssa asiaa. Jouduin sitten lahjomaan häntä videoilla, josta en oikein tykkää. Poika tyytyi sitten videoiden katseluun puhelimesta ja leikkivaunun olemassaolo lopulta unohtui. Toinen haaste oli rattaiden puuttuminen ja siksi päiväunet jäi nukkumatta. Meno oli aika väsyneen villiä viimeisen tunnin ajan ennen perille pääsyä. Tästäkin selvittiin, perille päästiin ja poika nukkui torkut autossa matkalla juna-asemalta mummolaan.

Terveiset maalta ja ihanaa loppuviikkoa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *