Hae
Arjen suklaasuukkoja

Terveiset 2-vuotis neuvolasta ja voitettu univelka

Eilen meillä oli aivan erityinen ja ihana päivä, koska poikamme Luca saavutti 2 vuoden iän. Varsinaiset syntymäpäiväjuhlat juhlitaan vasta tulevana sunnuntaina perheen kesken, mutta eilen poika sai jo avata muutamia paketteja äidin ja isin avustuksella sekä vastaanottaa paljon synttärionnitteluja, pusuja ja haleja.

Tänään meillä oli sitten päivän ohjelmana 2-vuotis neuvola. Valitettavasti Lucan oma ja entuudestaan tuttu neuvolan täti on eläköitynyt, joten vierailimme uuden terveydenhoitajan luona. Lucaa tilanne hieman jännitti, mutta alkujännityksen helpotettua saimme pituuden ja painon otettua. Kasvua ja kehitystä on tapahtunut hyvin ja Luca jatkaa kasvua tasaisesti omalla kasvukäyrällä. Muutenkin totesimme kaiken olevan erinomaisesti kehityksen suhteen, eikä huolen aiheita ilmennyt.

Ihanaa käynnillä oli se, ettei rokotuksia tarvinnut antaa ja että seuraava käynti on vasta 3 vuotiaana. Vauvavuotena tuntui, että ravattiin neuvolassa joka viikko tai ainakin kuukausi ja aina oli joku rokotus tai rokotuksen vahvistus piikitettävänä. Eli tilanne alkaa helpottamaan ja pärjäämme koko ajan entistä vahvemmin omillamme. Käynnin lopuksi saimme vielä autotarran muistoksi 2-vuotis neuvolasta neuvolakortiin.

Minulle on alkanut muodostumaan paha tapa iltaisin, kun olen saanut pojan nukutettua. Olen jäänyt valvomaan yksin, kuuntelemaan illan hiljaisuutta ja nauttimaan omasta rauhallisesta ajasta. Tämän seurauksena onnistuin hankkimaan itselleni univelan vuoksi valtavan päänsäryn, johon oli pakko ottaa särkylääkettä, jota en mielelläni tee. Eilen sitten oli luovutettava ja menimme pojan kanssa yhdessä jo yhdeksältä nukkumaan. Nukuimme kahdeksaan ja olo oli kuin uudestisyntyneellä.

Taas sain muistutuksen hyvän yöunen merkityksestä ja tärkeydestä hyvinvoinnille sekä sain muistutuksen, ettei yöunta saa laiminlyödä. Jatkossa siis kiltisti nukkumaan pojan kanssa yhtä aikaa ja oma aika on löydettävä toisella tavalla.

Ihanaa ja lämmintä syksyistä päivää kaikille ?

Ps: Tähän postaukseen oli pakko fiilistelyn vuoksi laittaa kuva pojan 1-vuotis kuvista.

2 kommenttia

  1. Laura/ iloa, eloa! kirjoitti:

    Onnea! Meillä on aika saman ikäinen tyyppi, viime perjantaina tuli 2v täyteen 🙂

  2. Suvi Maarit kirjoitti:

    Kiitos Laura, onnea myös sinne ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *