Hae
Arjen suklaasuukkoja

Milloin viimeksi? – Blogihaaste

Tämän blogihaasteen löysin hetki sitten Me Naiset lehden Kolmistaan blogista ja haaste jäi raksuttamaan mieleeni. Sen verran mielenkiintoiset kysymykset oli ja vastaukset ajatuksia herättäviä sekä kirjoittajastaan paljon kertovia.

Vaikka kysymykset ovatkin tavallaan arkisia, niin huomasin, että teki hyvää hetkeksi pysähtyä ja miettiä niitä yksinkertaisia asioita, ilon ja onnen aiheita sekä sitä, koska viimeksi on kokenut erilaisia tunnetiloja. Muutama havainto itsestäni yllätti täysin itseni.

Milloin viimeksi

Ilahduin. Onneksi ilon aiheita on aina päivittäin. Tänään olen ilahtunut jo monta kertaa. Ehkä parhaimmat ilon aiheet oli, että poika sanoo todella kauniisti jo kiitos. Sen kuuleminen lämmittää mieltäni joka kerta. Toinen ilon aihe tänään oli, että poika pääsi uimahalliin mummon ja serkkutytön kanssa. Paras ilahtuminen on yleensä ilo toisen puolesta.

Nauroin. Kunnolla viikonloppuna hääpäivän juhlinnassa ja monta kertaa. Taisi olla aivan liikaa, että sai olla kahden ihanan herrasmiehen kanssa koko viikonlopun eli mieheni ja poikani hauskassa seurassa.

Itkin. En ole aikoihin itkenyt surusta. Sen verran onnellisesti asiat on. Mutta väsymyksen ja helpotuksen tunnekuohuissa saatan joskus itkeä helpotuksesta ja kiitollisuudesta. Vaikka silloin, jos flunssan takia valvotun yön jälkeen saa yllättäen tarjouksen avusta pojan hoitoon ja saa itse levätä sekä olla vaan.

Harmistuin. Tänään, kun huomasin, ettei syksyn ensimmäinen syysflunssa olekaan vielä täysin parantunut. Mikään ei harmita enempää kuin turhat sairastumiset, jotka sotkevat meidän perheen huolellisen ja toimivan arjen rytmin, joka ollaan saatu rakennettua epäsäännöllisen vauvavuoden jälkeen.

Häkellyin. Tajusin, että en juurikaan ylläty enää mistään. Tämä on myös sääli. Olisi ihana saada positiivisia yllätyksiä. Aloin miettimään, että onkohan elämäni liian tasapaksua tai ehkä sittenkin kyse on saavutetusta perus onnellisuuden tasosta, josta kannattaa pitää kiinni.

Kokeilin. Eilen uutta Ted Bakerin kellohelmaista ja kukkakuosista mekkoa, joka on täydellinen talvikauteen. Sopi kuin valettu päälleni. Täydellinen pikkujouluihin, ravintolaan, teatteriin ja muihin talven iltamenoihin.

Urheilin. Valitettavasti siitä on melkein viikko. Olo on sen verran flunssainen, että ei vaan jaksa eikä kroppa ole kunnossa urheilua varten. Toivottavasti viikonloppuna viimeistään saa jumpat taas aloitettua.

Luin. Taaperon kanssa arkea jaettaessa ei paljoakaan romaaneja lueta. Onneksi ehdin lukea päivittäin hieman kolumneja, blogeja ja uutisaiheet nettilehdistä. Minulla on kyllä pitkä lista kirjoista, jotka odottavat lukuun pääsyä, mutta ehkä sitten parin vuoden päästä se aika taas koittaa.

Söin. Iltapalaksi juustoleipiä, viinirypäleitä ja maustettua rahkaa. Aika tavallinen iltapala meillä. Pojan kanssa jaetaan leivät ja juodaan appelsiinimehua samasta lasista, kun katsotaan Frendien uusintoja olohuoneen sohvalla vierekkäin.

Ostin. Ruoka- ja taloustavaroita päivällä Ison Omenan Citymarketista. Käymme lähes päivittäin kaupassa, koska pienen lapsen kanssa tuntuu, että aina on jokin loppu tai loppumassa.

Tapasin. Eilen ystäväni lounastreffien merkeissä. Harmittaa, että kiireisessä arjessa ei ole tarpeeksi aikaa tavata ystäviä. Ihana tietenkin olla pojan ja oman perheen kanssa, mutta myös ystäville pitäisi löytyä aikaa.

Päätin. Koska olen viimeksi oikein päättämällä päättänyt jotakin? Tätä täytyi miettiä pitkään. Ehkä lähin päätös koskee toteutumassa olevaa matkaa vanhempien luokse, jonne menen ensimmäistä kertaa junalla sekä pojan että koirien kanssa. Toivottavasti matka sujuu hyvin, kun ei olekaan palvelu-, ravintola- ja leikkivaunua käytössä. No, kaikkihan on vain järjestely kysymyksiä.

Inspiroiduin. Suomen kauniista ja värikkäästä syksystä. Mikä on kyllä joku päivä ollut makuuni hieman liian märkä, mutta pääosin olemme saaneet taas nauttia lämpimästä ja inspiroivasta syksystä. Ihanimmat vuodenajat on ehdottomasti alkusyksy ja alkukesä. Silloin, kun joku uusi aika on alkamassa ja kaikki tuleva on vielä avoinna ja täynnä mahdollisuuksia.

Ihanaa syksyistä keskiviikkoa kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *