Hae
Arjen suklaasuukkoja

Ihana hääpäivä Peurungan kylpylässä


Kaupallinen yhteistyö Peurungan kylpylä. Meillä oli mieheni kanssa viime torstaina 10.10 aivan erityinen syy juhlaan. Me nimittäin vietimme silloin neljättä hääpäiväämme. Ajatella, miten aika onkaan rientänyt. Siitä on todellakin jo neljä vuotta, kun sanoimme toisillemme tahdon perheiden ja ystävien ympäröimänä. Menneisiin vuosiin on mahtunut paljon yhteisiä hienoja hetkiä, kuten kotimme remontin valmistuminen ja ennen kaikkea rakkaan poikamme syntymä sekä kastejuhla.

Hääpäivää juhlimme virallisesti nyt kuluneena viikonloppuna ja vauhdikas taaperomme Luca pääsi tietenkin osallistumaan juhlintaan. Eihän me häntä oikein raaskita jättää yökylään, edes yhdeksi yöksi, vaan tykkäämme tehdä asiat koko perheen voimin. Kun aloin miettimään sopivaa juhlapaikkaa hääpäivälle, niin mieleeni tuli Jyväskylän lähellä Laukaalla sijaitseva Peurungan kylpylähotelli, joka sopii loistavasti sekä perheiden että pariskuntien loman viettoon. Laukaa on pääkaupunkiseudulta katsottuna sujuvien ja nopeiden liikenneyhteyksien päässä ja myös siksi valinta osoittautui meille täydelliseksi.

Lähdimme ajamaan Peurungalle lauantaina puoliltapäivin ja perillä olimme juuri sopivasti hieman ennen kolmea, jolloin huoneet luovutetaan yövieraille. Meitä oli vastassa pirteä ja ammattitaitoinen hotellin henkilökunta, jolta saimme tarvittavan infon majoittumista varten ja tietoja aktiviteeteista, joita voisimme harrastaa. Peurungassa aktiviteettien tarjonta onkin todella runsasta, eikä ajanvieton ongelmista tarvitse kärsiä. Avaruusteemaisen kylpylän lisäksi kannattaa ehdottomasti hyödyntää kauniit luontoreitit, jotka risteilevät metsien ja Peurunkajärjen ympärillä. Lisäksi löytyy muun muassa curling, kuntosali, frisbeegolf, Peurunkagolf, melontaa, fatbike pyöriä ja saunayogaa sekä kattava viihde- ja ravintolatarjonta.

Peurungan hotellihuoneet on moderneja, mutta luonnonläheisiä ja kutsuvia. Meidän huoneemme sijaitsi päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, josta oli ovi omalle terassille ulkokalusteineen. Terassilta pääsi halutessaan suoraan järven rantaa kiertävälle kävelytielle ja huoneen sängystä saikin ihastella mielettömän kaunista ruska-ajan järvimaisemaa hiekkarantoineen. Illan hämärtyessä tunnelma vain kaunistui entisestään ja luonnonrauhassa mieli lepäsi sekä valmisteli meidät levollisille yöunille.

Tärkein aktiviteetti meillä oli luonnollisesti kylpylä. Luca rakastaa uimista, polskuttelua vedessä ja vedellä leikkimistä. Peurungan kylpylässä on erityisen hienoa se, että eri ikäiset lapset on huomioitu loistavasti. Vauvoille ja taaperoille on oma lämmin vauva-allas vauvakeinuineen sekä leikki-ikäisille hieman syvempi lastenallas vesiliukumäkineen. Pääasiassa aikamme kului kylpylässä vauva-altaan lämmössä, jossa taaperoille oli tarjolla kylpylän puolesta kivoja vesileikkeihin sopivia leluja. Hieman vuorottelimme pojan katsomisessa ja kävimme mieheni kanssa vuorotellen nauttimassa höyrysaunasta sekä aikuisten porealtaista. Hääpäivän kunniaksi kilistimme allasbaarissa kuohuviinillä, joka sijaitsee kätevästi aivan vauva-altaan vieressä. Myös Luca osallistui kippistelyyn omalla holittomalla juomalla.

Kylpylän jälkeen oli aika päästä nauttimaan Peurankello ravintolan tasting illallisesta, johon kuului alkupala- ja salaattipöytä, liha- ja kalapääruoka vaihtoehdot sekä suussa sulava jälkiruokabuffet juustovalikoimineen. Lapsille oli oma lasten noutopöytä kaikilla asiaan kuuluvilla herkuilla, kuten lasagnella, ranskanperunoilla ja jäätelöllä. Lucalle maistui lastenpöydän tarjoilut ja sieltä löytyi monta pojan lempiruokaa. Kylpylässä vietettyjen tuntien jälkeen ruoka todellakin maistui meille kaikille ja täyteläinen valkoviini kruunasi hääpäivän illallisen.

Illan aikana oli mukava muistella neljän vuoden takaista hääjuhlaa ja muutenkin olla yhdessä perheenä kiireettömässä tunnelmassa. Hektisessä ruuhkavuosien sävyttämässä arjessa tekee hyvää avioliitolle ja parisuhteelle saada olla välillä ympäristössä, joka ei muistuta niistä tekemättömistä kotitöistä tai muista arjen lukemattomista touhuista. Saa olla ja nauttia, keskittyä siihen tärkeimpään ja olennaiseen eli nykyhetkeen yhdessä. Touhukkaan päivän, vesileikkien ja hyvän ruoan jälkeen meidän taapero olikin valmis yöunille ja me vanhemmat saimme hieman vielä kahdenkeskistä aikaa ennen kuin oma nukkumaanmeno koitti.

Aamulla heräsimme mieheni kanssa siihen, että Luca toisteli välissämme tahtovansa uimaan. Poika tottui uintileikkeihin viime Kreikan matkallamme ja on siitä lähtien ollut oikea vesipeto. Muutaman kerran saimme neuvotella, että saimme hänet aamiaispöytään ennen kylpylään menoa. Ainut hidaste matkalla oli hotellin houkutteleva lasten sisäleikkipaikka, jossa meidän oli pakko pysähtyä ainakin hetkeksi lähes joka kerta ennen kuin matka jatkui. Näin se vain on, että taaperon kanssa kaikkeen on varattava oma aikansa, eikä hermostua kannata. Kaikki vie oman aikansa siinä vaiheessa, kun pieni ihminen vielä tutustuu maailmaan ja ihmettelee uusia näkemiään asioita.

Aamiaispöydässä oli todellakin kaikille aivan kaikkea. Suolaista ja makeaa, juustoja ja leikkeleitä, hedelmiä, leivonnaisia sekä kaikkea muuta ihanaa mitä aamiaiseksi vain saattoi toivoa. Aamiaisen jälkeen suuntasimme sitten vielä sinne kylpylään vauva-altaalle ennen kotiin lähtöä, jossa olikin miellyttävä sulatella aamun herkkuja.

Levänneinä ja rennoin mielin lähdimme koko perhe Peurungasta takaisin kotiin Espooseen. Pikkumiehelle aamun leikit ja jännitys otti voimille, sillä lähes sillä hetkellä, kun auto lähti kylpylän pihasta, niin nukkumatti tuli pojalle kylään.

Kiitos Peurungan kylpylälle ihanasta ja rentouttavasta hääpäivän vietosta, nähdään pian taas ?

2 kommenttia

  1. Kirsti Kaija kirjoitti:

    Kaunis paikka.
    Onnea hääpäivän johdosta!

  2. Suvi Maarit kirjoitti:

    Kiitos, hääpäivää on aina ihana viettää ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *