Hae
Arjen suklaasuukkoja

Matkakuumetta – taaperon kanssa matkustaminen

Viikon aikana olen valmistautunut Kreikan matkaa varten, jonne lähdetään lauantaina pojan kanssa. On se vaan joka kerta omanlaisensa operaatio, kun taaperon matkavaatteita, leluja ja tarvikkeita miettii. Olen kaivanut kesävaatteet molemmille kaapeista esille, hakenut kaupoista täydentävää vaatetusta ja seurannut sääennusteita. Hellettä ja aurinkoa luvassa, täydellistä lomasäätä siis! Mukaan lähtevää tavaramäärää katsoessa ei heti uskoisi, että kyseessä on viikon matka, koska kasa näyttää lähinnä pieneltä muuttokuormalta. Mihin ihmeeseen tätä kaikkea taas tarvitaan, mutta mitään ei voi poiskaan jättää.

Tärkeintä on huomioida lentomatkat eli matkamaidot, viihdykkeet, välipala, vaipat ja muut hoitotarvikkeet sekä varavaatteet. Hoitotarvikkeita saa onneksi näppärissä matkakoon pakkauksissa, joita otan kaikille matkoille mukaan. Näin saan tutut ja turvalliset tuotteet Lucalle käyttöön myös lomakohteessa ja lentomatkan aikana. Suosin lentokoneessa kerrospukeutumista sekä itsellä että lapsella, niin perillä on sitten helppo vähentää vaatetusta. Mikäli mahdollista, niin varaan päivälennot, jotta päiväunet ajoittuisi lennon ajalle. Näin saan koneessa hieman omaa aikaa, joka on kiva käyttää tulevan loman tunnelmointiin. 
Perillä kaikki onkin jo helppoa. Sen kun kaivaa laukusta hellevaatteet molemmille ja pojalle hellehatun sekä muistaa pitää vesipullot mukana. Luca rakastaa töpsytellä paljain jaloin auringon lämmössä rannalla ja allasalueella (sekä äiti myös). Huoleton all inclusive varmistaa, että lapselle on aterioiden lisäksi tarjolla lähes aina hedelmiä ja muuta välipalaa nälkäkiukun estämiseksi. Ihanaa miten hyvin hotellit nykyään huomioi lapsiperheet ja kaikki toimiminen on tehty sujuvaksi. Ulkomailla ollaan muutenkin niin lapsirakkaita ja hotellin henkilökunta on aina valmiina auttamaan. Sitten vain pakkaamaan loput tavarat ja valmiina ollaan.

Ihanaa perjantaita ja viikonlopun alkua kaikille ?

3 kommenttia

 1. Kirsti Kaija kirjoitti:

  Kauniit kuvat.
  Toivon teille oikein hyvää matkaa.

 2. Suvi Maarit kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 3. Suvi Maarit kirjoitti:

  Kiitos, kaunis syksy ollaan saatu Suomeen. Tänne on kiva palata matkan jälkeen ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *