Hae
Arjen suklaasuukkoja

Blogihaaste – 6 kuvaa kesästä

Tähän blogihaasteeseen vastasin joskus heinäkuussa. Tämä postaus on kuitenkin jäänyt Bloggeriin muutossa vanhalle alustalle, eikä ole siirtynyt muiden päivitysten mukana. Julkaisen tämän nyt uudestaan tällä alustalla, koska onhan näin syksyllä ihana vielä kerran muistella jo mennyttä kesää ja sen lämpimiä muistoja.

Marjat, oma rakas pieni poika ja mummolan mökin portaat. Kesän makuja, ahomansikkaa ja mustikkaa. Mökin tunnelma ja raikas ilma kesäsateen jälkeen. Nostalginen fiilis katsoa, kun oma poika maistelee samoja kesän marjoja kuin mistä itse tykkäsin lapsuuden kesinä.


Juhannus, keskikesän juhla. Pelkästään sanoina, niin ihana. Kuulun ehdottomasti ihmisiin, jotka rakastaa ja odottaa yöttömän yön juhlaa ja sitä valon määrää. Olisipa aina kesä, oma perhe, sukulaiset, serkut ja ystävät mummolassa. Juhannuksen herkut ja se kiireetön tunnelma, joka syntyy pelkästään yhdessäolosta ja yhteen kuuluvuuden tunteesta. Hassua on se, että joka juhannus perinteisesti valmistamme tietyt herkut, mutta aina on ehtinyt unohtaa miten hyvälle ne maistuvat. Sama juttu on jouluna kinkun kanssa.


Karvaiset kaverini nauttivat kesästä (jos ei ole liian kuuma). Kesään kuuluu olennaisesti myös koirien leikkien seuraaminen pihalla. Samoin heille paistuu grillissä omat makkarat ja kanat sekä muut lihaherkut. Jäätelö maistuu helteellä ja erityisesti vaniljajäätelö on suosikki.


Rantasauna ja uiminen puhtaassa mökkirannassa. Jo keväällä sitä alkaa odottamaan ja miettimään, koska sen talviturkin heittäisi. Seuraan uutisista veden lämpötilojen kohoamista ja kerään rohkeutta. En kuulu avantouimareihin, vaan minulle veden pitää olla vähintään lämpimää ja uinti on aina saunan yhteydessä. Ihana tunne, kun talviturkki on heitetty ja kesä virallisesti alkanut.


Pohjanmaan kesämummola on yksi maailman rakkaimmista paikoista. Sinne kiteytyy oma lapsuus, suvun historia ja nykyisyys, jossa oma lapsi nauttii vuorostaan suvesta ja saa omat kesämuistonsa. 


Oma koti ja puutarha kesällä. Kuva on otettu alkukesän vihreydestä, kun rhodot on vielä kukassa ja juhannusta vasta odotellaan. Näin koirien ja pienen lapsen äitinä on alkanut viimeistään arvostamaan omaa aidattua puutarhaa ja sen suomia aktiviteetteja. Helpottaa arkea kummasti ja lapselle riittää, kun aukaisee oven kesäpäivänä ja antaa leluja mukaan, niin leikit alkaa saman tien.
Tässäpä nämä nyt oli, 6 kuvaa, joista näkyy minulle rakkaita ihmisiä, paikkoja ja kesän muistoja.
Jos joku ei ole vastannut vielä tähän haasteeseen, niin nyt on oikea aika ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *